Det er Jon Henrik Gulbrandsen (59) som sier dette til Bladet. Han har overtatt prostistillingen etter Dagfinn Slungård, som har valgt å gi fra seg prostisetet til fordel for stillingen som prostiprest i prostiet.

Begeistret

Nyprosten er tydelig begeistret over sin nye jobb i kirken etter de første dagene. Da snakker han om Stjørdal, Meråker, Malvik og Selbu, kirkene og menighetene her, og ikke minst også de kirkeansatte. Uansett, den lokale fartstida er kort fra plassen sin i kirka på Husbyjordet.

– Hva gjorde prosten for et par uker siden?

– Jeg har vært 20 år i Kirkens Bymisjon i Trondheim. De ti første av disse årene som gateprest i Trondheim, de ti siste i mer administrativt arbeid i bymisjonen.

– Ser du deg om etter bolig i det nye prostiet, du bor sammen med din familie i Trondheim i dag?

Flytter ikke

– Tror kanskje ikke det er aktuelt med noen flytting i denne omgang. Har to gutter på 15 og 17 år, og de har kanskje ikke så lyst på flytting nå. Stillingen her er også i noe «bevegelse», prostistrukturen er under endring, og et av spørsmålene er om prostiet i Stjørdal fortsetter eller om det blir lagt inn under Sør-Innherad prosti eller Nord-Innherad prosti. Ender det med sistnevnte, er det ikke aktuelt for meg å søke, men de to andre alternativene er mer aktuelle, sier nyprosten.

Nå har han sete i Stjørdal. Han bor i Trondheim. Skal familien på hytta, så er endestasjonen Meråker.