Først kjørte stjørdalsmannen utfor E14 ved Forra Bru. Så dro han på pub i Stjørdal og drakk fire-fem drinker med vodka og Red Bull.

Mannen møtte i tingretten forleden tiltalt for å ha brutt vegtrafikkloven. Han ble dømt for å ha drukket alkohol etter en trafikkulykke. Vegtrafikkloven sier nemlig at bilførere ikke kan innta alkohol de første seks timene etter bilkjøring der bilføreren må forstå at det kan bli politietterforskning.

Mannen som er i slutten av tjueåra, møtte i tingretten forleden og erkjente straffskyld.

Inn i skogholtet

Trafikkulykken skjedde sent en kveld i oktober i fjor. Mannen kjørte fra Stjørdal på E14 i retning mot Meråker med sin egen bil. Han var alene i bilen.

I den slakke høyresvingen ved rasteplassen etter Forra Bru kjørte han av vegen på venstre side. Etter å ha passert en gressbakke og vegen til rasteplassen, endte bilen opp med fronten stående inn i et skogholt.

Bilen ble påført store materielle skader. Det var ingen andre trafikanter involvert. Ingen var heller vitne til ulykken.

Lite skadd

Bilføreren forklarte i retten at han selv bare ble påført mindre kutt og hevelser. Han forlot derfor bilen og begynte å gå i retning mot Stjørdal. Etter hvert ringte han til en kamerat som kom og hentet ham på E14.

Mannen forklarte i retten at han kom tilbake til sentrum av Stjørdal ved 23-tida om kvelden. Da gikk han på pub. Bilføreren forklarte at han drakk fire-fem drinker med vodka og Red Bull. Så gikk han hjem og la seg. Stjørdalingens forklaring ble bekreftet av kompisen som hentet ham på E14.

I retten forklarte mannen at han hadde vurdert å varsle politiet om bilulykken, men lot det være.

Lette med politihund

Politiet fikk melding om bilen som sto utfor vegen klokka 07.45 neste morgen. Flere politipatruljer ble sendt til stedet. Politiet lette blant annet med hund etter bilføreren fordi de fant blodspor ved bilen.

En politipatrulje dro hjem til bilføreren og tok han med for blodprøve. Prøven ble tatt klokka 09.00. Prøven viste en promille på 0,91.

Tingretten konkluderte med at stjørdalsmannen var skyldig i å ha drukket alkohol de første seks timene etter en trafikkulykke. Retten viser til på at trafikkulykken skjedde på en trafikkert veg. Retten peker på at bilen var godt synlig fra vegen, og andre trafikanter kunne lett få inntrykk av at det hadde skjedd en alvorlig ulykke eller promillekjøring.

Må ha forstått

Slik situasjonen framsto, må tiltalte ha forstått at det kunne bli politietterforskning, mener tingretten.

Dommen ble fengsel i 15 dager. Straffen ble imidlertid gjort betinget. Stjørdalsmannen slipper å sone. Betingelsen er at han ikke begår nye lovbrudd i prøvetida på to år. Han ble også dømt til å betale en bot på 10.000 kroner.

Samtidig ble mannen frakjent retten til å kjøre bil i 15 måneder. Han må avlegge og bestå full ny førerprøve for å få rett til å kjøre bil igjen etter at sperretida er over.