Det er sendt melding til Bane Nor om plassfratredelse for i alt 101 ansatte tilknyttet LO Stat og YS. Dersom meklingen hos Riksmegleren mandag ikke fører fram vil det bli streik fra arbeidsdagens start tirsdag morgen, skriver Bane Nor i en pressemelding

Partene til mekling

I forhandlingene om nye tariffavtaler for Bane NOR mellom arbeidsgiverforeningen Spekter og hovedsammenslutningene på arbeidstakersiden, ble det i januar oppnådd enighet med Unio og SAN. Det ble imidlertid ikke oppnådd enighet med LO Stat og YS, som valgte å bryte forhandlingene. Partene møtes derfor til mekling mandag 26. februar.

Kan ramme Meråkerbanen

En streik vil berøre persontrafikken på Gjøvikbanen, Kongsvingerbanen, Rørosbanen, Dovrebanen og Meråkerbanen. Det samme gjelder godstrafikk til Trondheim.

Enkelte dager vil vil stasjoner i Trondheimsomrdået ha redusert bemanning elelr være stengt. Dette gjelder stasjonene på Hell, Kopperå, Trondheim S og Støren.

Signalfeil blir ikke rettet

I og med at signalberedskapen i Trondheim vil bli tatt ut i en evntuell streik, vil trafikken rammes hvis det oppstår feil som ikke kan rettes på grunn av streiken. Det vil gjelde strekningene Oppdal - Steinkjer, Røros - Støren og Meråkerbanen.