–  Det er vi som har invitert ham. Trond Giske er en dyktig politiker, og vi vil ha politikken tilbake på sporet igjen etter at det lenge har vært fokus på så mye annet, sier Bård Langsåvold, leder i Meråker Arbeiderparti.

Han håper at Trond Giskes besøk kanskje kan føre til større oppslutning om årsmøtet enn det som er vanlig.

Stormvær

– Det har stormet rundt Trond Giskes person de siste månedene. Du frykter ikke at det kan flytte fokus bort fra politikken på årsmøtet?

– Det har stormet – ja. Men nå skal det handler om politikk, og intet annet. Men vi må ha hit noen som kan skape litt blæst om møtet, sier han.

Politikk

Langsåvold sier at Trond Giske blant annet skal snakke om tema som distriktspolitikk og skolepolitikk.

– Ellers skal han ha en vanlig politisk innledning. Dessuten har Trond Giske nesten ikke vært i Meråker før, annet enn i forbindelse med en reportasje om Tollmoen barnehage for kanskje 20 år siden, sier han.

Trekkplaster

Som kjent møtte riksmediene opp i flokk og følge på årsmøtet i Orkland Arbeiderparti da Trond Giske for kort tid siden vendte tilbake til den politiske arena etter alt oppstyret rundt varslinger om «upassende oppførsel».

Normalt samler et årsmøtet i Meråker Ap mellom 15 og 30 personer. Lokallagsleder Bård Langsåvold regner med at det denne gang kan komme flere enn normalt på tirsdagskveldens årsmøte.