Nedre Bjørnstad er den første gården fra Malvik i Inn på tunet Trøndelag SA. Kristin Hestenes og samboer Håkon Kvarving står bak tilbudet.

– På sikt håper jeg at dette er noe jeg kan leve av. Planen er å starte med en dag i uka også får vi se hvordan det utvikler seg, sier Kristin som ivrer for å til noe nytt på gården.

Håpet er å få til et samarbeid med Malvik kommune, med blant annet alternativ skole.

– Det er et dagaktivitetstilbud, hvor vi håper at kommunen ser muligheten til arbeidstrening, aktivitetstilbud for dem som trenger noe å gå til, sier hun og forteller at de har villsau på beite i skogen, høner og hunder.

Kristin er vernepleier og har jobbet med eldre og ungdom. For tiden arbeider hun med utviklingshemmende.

– Jeg har alltid vært interessert i dyr og folk, derfor tok jeg vernepleierutdanning, sier Kristin og legger til at de har laget en avtale med Nils Kvarving som driver gården.

– Håpet er få startet opp i løpet av våren. Det lages egne lokaler tilknyttet gården med kjøkken og oppholdsrom, sier hun.

52 gårder

Trude Refsås er daglig i leder Inn på tunet SA.

– Vi er i startgropa her i Malvik, og vi synes det er spennende at det er en gård i en ny kommune for oss. I Trøndelag er det 52 gårder i , noen driver med demenstilbud, aktivitetstilbud gjennom NAV, dagtilbud for skoleungdom og avlating for barnevern. Vi er et samvirke som ble startet i 2006. Det er gårdene som eier oss og driver administrasjonen.

- Hatt dere hatt kontakt med kommunen?

- Ja, vi har hatt kontakt og vi er spente på hvordan de vil se på tilbudet. Vi ser at dette fungerer i mange kommuner og håper at Malvik kommune ser verdien i en gård som åpner et slikt tilbud. Gården skal godkjennes av Matmerk som godkjenner Inn på tunet gårdene, sier Refsås og legger at det er ute- og gårdsaktiviteter som er unikt for Inn på tunet.

Sentralt

Refsås mener gården er ideell med sentral beliggenhet.

– Gården ligger i flotte omgivelser i landbrukskommunen Malvik, med utsikt over bygda. Aktivitetene på gården varierer med årstiden. Stell og kos med dyrene inngår i hverdagen. Om våren er det lamming og beiteslipp for sauene. Tilsyn på beite og vedlikehold av gjerder og beite er viktig om sommeren. Dyrking og høsting av grønnsaker, matlaging og baking etter tradisjoner og årstider. Turer i skog og mark med mulighet for fiske og bruk av båt. Det er også en gapahuk i skogen hvor man kan lage mat i bålpanne og se på den fine utsikten over bygda og fjorden. På vinteren kan man gå på ski, samt snørekjøre med hund. Rundt gården og i kort avstand med bil er det flott turterreng med flere fiskevann, sier Refsås.