Halvpartene av passene som skrives ut er til trondhjemmere

Massiv pågang ved Stjørdal lensmannskontor.

Toril Sandvik og hennes kolleger ved lensmannskontoret i Stjørdal har det travelt med å skrive ut pass.  

Nyheter

– Bare i februar har vi så langt skrevet ut 750 pass, noe som er like mye som månedene i høysesongen tidligere år, sier Toril Sandvik, funksjonsleder for den sivile enheten ved lensmannskontoret i Stjørdal.

Til sammenligning har Sentrum politistasjon i Trondheim skrevet ut 900 pass fram til nå denne måneden. I Trondheim har de dedikerte ansatte som jobber med pass fra tre automater. I Stjørdal har de én passautomat, og må samtidig ta imot andre henvendelser i skranken.

«All time high»

Det råder et passkaos i Trondheim, noe Adresseavisen har skrevet flere saker om den siste tiden. Ventetiden er lang. Det merker også Toril Sandvik ved Stjørdal lensmannskontor.

– Vi ser en økende tendens til at innbyggere i Trondheim vender seg hitover for å få hjelp til pass. Rundt 50 prosent av alle som skrives ut er til trondhjemmere, sier Sandvik.

Det ble all «time high» og ny rekord i 2017 med totalt 6.548 utstedte pass i Stjørdal. Det er en økning på knappe 800 pass sammenlignet med 2016.

LES OGSÅ: Måtte vente flere timer i passkø

– Vi er opptatt av å hjelpe folk, og jeg vil framsnakke de som jobber ved lensmannskontoret. Det er en fantastisk gjeng som er serviceinnstilt, fleksibel og med en stor stå-på-vilje. Holdningen til alle er at vi skal gjøre det vi kan for å være behjelpelig til de som er i en vanskelig situasjon, forteller Toril Sandvik.

Neste ledige time 3. april

Skal du ordne deg pass på lensmannskontoret, må du i all hovedsak booke deg time på nettet. Via politi.no kan du gå inn å sette deg opp når du måtte ønske. Dette gjelder alle dager i uka bortsett fra onsdager – da kan drop in-kunder komme innom.

– Neste ledige time nå er ikke før 3. april. Trykket er stort hos oss, sier Sandvik, som med hånda på hjertet kan si at de har reddet en del ferieturer til fortvilte familier det siste året.

– Vi opplever mange frustrerte folk som tar kontakt med oss. Når det er skikkelig knipe forsøker vi å smette inn noen mellom timene som er booket.