En lokalpolitiker i Trøndelag er utestengt fra å ha politiske verv de neste fem årene.

- Denne saken føyer seg dessverre inn i rekken av mange slike metoo-saker på nasjonalt nivå. Det er bare trist, sier lokallagslederen på stedet.

- Saken er ferdig behandlet sentralt i Høyre, og det er gitt sanksjoner, sier lokallagslederen videre.

Kjenner seg ikke igjen

Partiet skal i januar ha blitt kjent med den aktuelle saken. Etter behandling i partiorganisasjonen er vedkommende lokalpolitiker nå utestengt fra verv i lokalpartiet i fem år.

På spørsmål fra Bladet svarer lokalpolitikeren at han ikke har noen kommentarer til saken. Til Adresseavisen har politikeren sagt at han ikke kjenner seg igjen i det som kommer fram i varslingen.

Verbale overtramp

Den aktuelle varslingen skal ha utgangspunkt i en verbal trakassering.

«Det var påstander om trakassering og krenkende oppførsel i forbindelse med en sosial tilstelning,» heter det i en E-post som fylkessekretæren i Trøndelag Høyre sendte ut tirsdag ettermiddag.

«Med bakgrunn i dette gjorde partiet en rekke undersøkelser og gjennomførte samtaler med flere av dem som var til stede. Det ble klart for oss at det den aktuelle kvelden utvilsomt ble begått klare verbale overtramp fra et høyremedlem som ikke er i overensstemmelse med Høyres etiske retningslinjer,» heter det videre i eposten.

Partiet konkluderte med følgende: At mannen «(…) avslutter eksisterende og ikke søker nye verv eller posisjoner for [det aktuelle lokallaget] i kommende kommunestyreperiode.»

Det vil si at han er utestengt fra partiverv i fem år.

– Uheldig

Generalsekretær i Høyre, John-Ragnar Aarset, sier til Bladet at av hensyn til varslerne, den tilliten de har vist partiet, og den fortroligheten varslerne er lovt, vil han ikke kommentere hvor i landet Høyre har varslingssaker.

Den aktuelle lokalpolitikerens gruppeleder, synes varslingssaken er trist.

–Det er alltid uheldig når noen har brutt interne regler og retningslinjer. På generelt grunnlag vil jeg si at det ikke er greit med denne typen oppførsel, verken i politikken, organisasjonslivet eller arbeidslivet, sier gruppelederen.