Steinar Thyholdt (53) slipper yngre krefter til og lar Marius Børseth (28) kjøpe seg inn i Hell Treningsstudio AS. Den 28 år gamle stjørdalingen har de siste årene jobbet som personlig trener ved treningsstudioet.

Nå har Børseth kjøpt 20 prosent av aksjene i firmaet, og på sikt er det meningen at han skal ta over som majoritetseier.

– Vi gjør det på et riktig tidspunkt. Marius får god tid til å jobbe seg inn og fronte oss både i media og til kundene. Jeg er klar på at jeg ikke er uunnværlig, og det er viktig å ha noen som står klar den dagen jeg ikke greier mer, sier Steinar Thyholdt.

Krevde oppussing

53-åringen startet Hell Treningsstudio for 13 år siden, og har de siste årene vært eneeier.

I desember startet et fornyingsprosjekt ved senteret, og da falt det seg også naturlig å tenke litt lenger enn kun oppussing.

– For meg var det et av vilkårene at senteret skulle moderniseres før jeg skulle inn på eiersiden. Nå har vi malt opp, laget nytt inngangsparti, kjøpt inn nye treningsapparater for flere hundre tusen kroner og snart skal vi legge nytt gulv i hele senteret, sier Børseth og fortsetter:

– Deretter skal belysningen skiftes og så skal vi i gang med fornying av garderobene, sier han.

Børseth tok utdannelse som personlig trener i USA for fire år siden. Han mener det var på tide å fornye treningssenteret.

– Konkurransen er hard, men grepene vi har gjort har medført at vi har fått mange positive tilbakemeldinger fra de som trener. I tillegg har vi opplevd en netto tilvekst på rundt hundre medlemmer bare på nyåret. Det forteller at jobben som er lagt ned er blitt verdsatt, sier han.

Kjøper seg opp

Rundt 500 stjørdalinger trener fast på Hell Kjøpesenter, og det er et antall som eierne lever godt med.

– Jeg skal de neste årene kjøpe meg gradvis inn i treningsstudioet, og innen en fem års tid er det meningen at jeg skal eie rundt 50 prosent av selskapet. Nå blir alle sparepengene brukt til dette, sier han smilende.

I dag finnes det fem treningssenter i Stjørdal. Børseth er ikke redd for at konkurransen blir for tøff.

– Det er alltid en risiko å gå inn på eiersiden, men jeg ser en oppside og mener det skal være mulig å drive senteret brukbart i årene fremover.

– Riktig person

For Thyholdt er prosessen med å slippe til nye krefter helt naturlig.

– Jeg har begynt å begynt å telle årene, og jeg må bare se meg selv i speilet og innrømme at det er på tide at yngre krefter slipper til. Jeg tror jeg har funnet den riktige personen, og tonen mellom oss er god. Vi har fortsatt ikke kranglet, sier han.

Thyholdt mener deres forskjellige kompetanse er en styrke.

– Vi utfyller hverandre på en god måte. Han er dyktig til det jeg ikke er flink til, og motsatt. Jeg er av den gamle, og han av den yngre skolen. Det er viktig at nye krefter kan stå i front slik at bedriftens fremtid er sikret, sier han.