Malvik kommune mener det ikke er forenelig å drive treningsstudio og legesenter i samme bygning. På grunn av støy har kommunen valgt å si opp kontrakten med Saksvik Helsesenter.

Det har ikke falt i god jord hos leietakeren.

Via sin advokat Jan Birger Løken bestrider selskapet oppsigelsen. I et brev til kommunen varsler han at selskapet vil kreve erstatning for økonomisk tap dersom oppsigelsen opprettholdes.

Etterlyser støymålinger

– Malvik kommunes oppsigelse er begrunnet i støy som angivelig fremdeles er til ulempe for andre leietakere. Saksvik Helsesenter har – som kommunen er kjent med – av hensyn til legesenteret i etasjen over gjennomført omfattende støydempende tiltak. Det foreligger foreløpig ikke noen rapport som med sikkerhet kan slå fast hvilken effekt disse tiltakene har hatt.

Saksvik Helsesenter har bedt kommunen om at det blir utført nye støymålinger, da selskapet er av den oppfatning at støyen nå kan ligge innenfor de grenseverdier som følger for relevante bygninger og arealer etter norsk standard, skriver Løken og fortsetter:

– Slike støymålinger er ikke utført. Det er da heller ikke mulig å fastslå om eventuelle ytterligere tiltak vil kunne iverksettes på en hensiktsmessig måte. Saksvik Helsesenter anfører derfor at oppsigelsen er gjort på et uriktig faktisk grunnlag og bestrider med dette oppsigelsens rettmessighet, skriver advokaten og viser til husleieloven.

Ber om at oppsigelse trekkes

Han påpeker videre at treningsfasiliteter med bruk av tredemøller og vekter er en del av leietakers virksomhet.

– Saksvik Helsesenter anfører derfor at kommunen uansett ikke kan si opp leieforholdet med begrunnelse i at denne virksomheten medfører noe støy, og påberoper dette som et selvstendig grunnlag for a bestride oppsigelsen. Dersom Malvik kommune er avhengig av å redusere støyen ytterligere som følge av krav fra andre leietakere, er dette Malvik kommunes risiko som utleier og kommunen er henvist til å foreta eventuelle avbøtende bygningsmessige tiltak.

Kommunen som utleier står ikke fritt til å velge å si opp leietakeren i stedet, især ikke når dette som her er begrunnet i egen økonomisk interesse. Saksvik Helsesenter oppfordrer Malvik kommune til å trekke oppsigelsen, skriver Jan Birger Løken.

Uaktuelt for kommunen

Oppsigelsesfristen i kontrakten er på seks måneder og har virkning fra 30. juli 2018.

Dersom kommunen står fast ved sin beslutning vil Helsesenteret fremme krav om erstatning for økonomisk tap, ifølge advokaten.

Vedlikeholdsleder i Malvik kommune, Bjørn Mæhre, sier til Bladet at det ikke er aktuelt å trekke oppsigelsen.

– Dersom det fortsatt hevdes at oppsigelsen er i strid med husleieloven, har kommunen ikke annet valg enn bringe oppsigelsen inn for retten, sier han.