Dette bekreftes av gjenvalgt leder i kommunepartiet, Erling Weydahl.

- Det ble mye støy under konstitueringen. Da det ble klart at repskapsmodellen skulle legges til grunn for hvem som hadde stemmerett, forlot en mengde frammøtte møtet. Og det ble et langt møte. Vi passerte langt over midnatt før vi var ferdig i Folkets Hus, sier Erling Weydahl.

At det var rabalder understrekes av flere som var til stede.

– Det var omlag hundre i salen da møtet skulle settes. Så viser det seg at styret i partiet har lagt til rette for å gjennomføre møtet etter representantskapsmodellen, det vil da si at store deler av partimedlemmene i salen ble fratatt stemmeretten. Det ble skikkelig støy, kjente lokalpolitikere skrek og ropte høylytt. Det var helt merkelig, sier en godt kjent lokal Ap–politiker til Bladet.

Forlot møtet

Det hevdes at vedtektene i partiet lokalt var endret slik at det skulle la seg gjøre å gjennomføre møtet etter representantskapsmodellen. Dette kom overraskende på en stor del av de frammøtte, frammøtte som var der for å delta i voteringa. Slik gikk det ikke, og omlag 40 av de frammøtte forlot derfor årsmøtet.

Erling Weydahl avviser at vedtektene er endret lokalt i det siste.

– Så lenge jeg har ledet partiet, har årsmøtet kjørt etter repskapsmodellen. Men repskapet har ved enkelte anledninger åpnet for at alle frammøtte skulle få stemmerett.

- Hvordan fungerer repskapsmodellen?

- Det betyr at alle de seks arbeiderlagene, kvinnearbeiderlaget og AUF har en representant hver. Videre får det enkelte laget en ny representant for hvert 20. medlem. Det betyr at om et lag har 21 medlemmer, så får de tre stemmeberettigede på årsmøtet. Antallet medlemmer henter vi fra partiet sentralt, fortsetter Weydahl.

De samme steile frontene

Flere av de som var til stede uttaler til Bladet at frontene på årsmøtet var de samme som foran siste kommunevalg. Frontene som resulterte i stiftinga av nytt arbeiderlag i Skjelstadmark, og også Hegra, og hvor det ble isfront mellom sentrale skikkelser i Arbeiderpartiet, som Joar Håve og Alf Daniel Moen. De sto også denne kvelden på hver sin side av sprekken i Arbeiderpartiet i Stjørdal.

Om lag 60 Arbeiderpartimedlemmer ble sittende igjen i årsmøtet, mens de fleste av de som forlot Folkets Hus i Lånke, kjørte til Skjelstadmark og Forradal, fratatt muligheten til å avgi stemme på årsmøtet i Stjørdal Arbeiderparti.

Arbeiderpartiet hadde satt fram 70 stoler på årsmøtet i Folkets Hus i Lånke. Det holdt ikke. Weydahl sier at de telte 110 frammøtte.

Weydahl vant sent tirsdag kveld kampen om ledervervet i partiet. Han fikk 28 stemmer, mens motkandidat Arild Moen fikk 13 stemmer.

Erling Weydahl ble gjenvalgt som leder i partiet etter å ha slått Arild Moen med 28-13. Foto: Jan Erik Sundøy