Åpningen av butikken kan bli utsatt

Julehandelen i fare på Skatval.

Prix-butikken på Skatval er historie. Nå er det fare for at julehandelen 2018 ikke kan gjennomføres på Skatval på grunn av trøbbel i byggearbeidet for ny Extra-butikk.  Foto: Bjørn Fuldseth

Nyheter

Åpningen av nye Extra–butikken på Skatval i november kan bli utsatt. Skatvalsbyggene risikerer å måtte julehandle utenfor bygda.

– Det var planen å bygge deler av nybygget på murene etter bygningsmassen fra 70–tallet, bygningsmasse som nå rives. Det ble oppdaget skjevhet i muren, og dette kombinert med grunnforhold, gjør at vi nå ønsker å ta løftet med å etablere

ny grunnmur under hele bygget. Konsekvensen av dette er det for tidlig å si noe om, med hensyn til ferdigstillelse, og da åpning i november i år, men dette vet vi mer om nå etter et par uker, sier Therese Bjørstad Karlsen, eiendomsdirektør i Coop Midt–Norge SA.

Fra Prix til Extra

Det var en fornøyd Torbjørn Skei, adm.dir. i Coop Midt–Norge, som kunne fortelle skatvalsbyggen at nå skal også de få sin Extra–butikk etter mange år med Prix. For å gjennomføre dette løftet måtte skatvalsbyggen finne seg i å være uten nærbutikk i ni måneder. Nøye planlagt av butikkeier, ikke minst begrunnet i å gi innbyggerne på Skatval en ny, moderne og langt større dagligvarebutikk med Extra–utvalg.

November

Med byggestart ved siste årsskifte var nybutikken planlagt for åpning i november i år. Nå kan denne timeplanen sprekke, og da må skatvalsbyggene legge julehandelen utenfor bygda. Innbyggerne på Skatval har gjennom mange år hatt en eneste dagligvarebutikk, Prixbutikken. Etter at denne ble stengt for å bygge nytt på tomta, har det vært handelslekkasje på Skatval.

– Jeg må understreke at vi i dag ikke vet når butikken kan åpne. Men vi jobber for at forsinkelsen skal bli så kort som mulig, sier eiendomsdirektør Karlsen.

Hun ønsker ikke å spekulere i om nybutikken vil stå klar eller ikke for julehandelen i år.