– Dette er den største fisken jeg har fått

Tonje Bjørkli (7) er veteran på den årlige isfiskekonkurransen i Malvik.

Tonje Bjørkli (7) er blitt veteran på isfiskekonkuransene. Hun fanget sin største fisk noen gang på 56 gram søndag.   Foto: Julian Lund Sæthre

Nyheter

Søndag var det klart for den årlige isfiskekonkuransen og familiedagen på Stavsjøen. Familiedagen arrangeres av Tiuren jakt hund og fiskeklubb hvert år, og har blitt et populært arrangement.

Oppgang

– I fjor var det 350 isfiskere med, i år er det 360, så vi har hatt en liten oppgang, sier Johnny Bjørkli fra Tiuren jakt hund og fiskeklubb.

Han forteller at den årlige isfiskekonkuransen har blitt populær. Isen på Stavsjøen var tettpakket med isfiskere i finværet. Tonje Bjørkli (7) er blitt veteran på isfiskekonkuransene. Hun har vært med siden hun var to år, og dette året ble hennes femte år på rad. Selv om hun har vært med flere ganger, har det vært varierende fiskelykke.

Rekord

Tonje fikk fisk for første gang for to år siden, men i fjor var hun ikke like heldig. I år hadde hun derimot mer flaks, og fikk sin største fisk noengang.

– Den veier 56 gram, så det er den største jeg har fanget, forteller hun.

– Fiskene jeg fanget før var bittesmå.

Tålmodighet

Hun forteller at hemmeligheten bak fiskelykken i år var tålmodighet.

– Jeg bare satt og ventet, og fisket lenge, forteller Tonje, som legger til at hun synes det er kjempemorsomt å isfiske.

Vinnerne av isfiskekonkuransen var Kristjan Ninic i barneklassen med fangst på 146 gram. I voksenklassen var det Per Mangen som endte opp med førsteplassen, med fangst på 533 gram.