«4-stjerners middag» denne uka:

Stressnivået er Mortens verste fiende når han lager mat

Morten Hegseth Riiber har høyt stressnivå når han skal forsøke og briljere på kjøkkenet.

Nyheter

– Det var ei interessant, gøy og artig uke. Jeg kjente ingen av de andre fra før, og jeg er heller ikke god til å lage mat. Men jeg følte at jeg kom helskinnet gjennom det, sier Morten Hegseth Riiber (32).

Stjørdalingen skal denne uka i aksjon som én av fire deltakere i «4-stjerners middag» på TVNorge. I det første programmet mandag kveld inviterer han skuespillerne Anette Hoff, Rudy Claes og Gard Eidsvold hjem til seg.

LES OGSÅ: – Kjendiser er verdens verste folk (Tilgjengelig for abonnenter)

Stress

32-åringen skal lage forrett, hovedrett og dessert og servere gjestene.

– Jeg er ganske dårlig til å lage mat. Vil plassere meg selv midt på treet kanskje. Men stressnivået mitt er enda dårligere – det er det som er verst. Når man lager mat skal man helst være rolig og avslappet. Der er ikke jeg. Men jeg klarte meg overraskende bra altså, mener Riiber.

Saken fortsetter under bildet.

Fra venstre: Morten Hegseth Riiber, Rudy Claes, Gard Eidsvold og Anette Hoff er kvartetten i 4-stjerners middag denne uka.   Foto: TVNorge

 

– Hva er det med deg og stress?

– Jeg har alltid vært dårlig til å takle stress. Og i dette programmet var det ekstra mye. De skulle hjem til meg den første kvelden og jeg hadde som sagt aldri møtt dem før. Jeg må lage mat, løpe fram og tilbake mens gjestene sitter og venter, jeg må passe på å ikke søle og jeg vet at de skal gi terningkast på matopplevelsen.

Morten Hegseth Riiber forberedte seg grundig før han fikk storfint besøk.

– Hovedretten hadde jeg laget tidligere, mens jeg prøvelagde forretten og desserten. Jeg var med på MasterChef for tre-fire år siden, og da tok jeg alt på sparket. Og det gikk veldig dårlig. Derfor ville jeg være mer forberedt denne gangen, sier han.

Ble motivert

Kjendisjournalisten forteller at han ble motivert til å lage mer mat etter innspillingen. Men:

– Det varte i tre uker, sier han og ler.