– Har trivdes glimrende godt som bonde. Må samtidig si at jeg har hatt en drøm om å bli journalist. Den drømmen ble det ikke noe av, sier 49-åringen.

Drømmen blir virkelighet

På Trøitessand hadde Trøite inntil nylig en ung dreng, 18-åringen Johan Friheim. Friheim var dreng på fritida si, elev som han var på landbruksskolen på Mære.

Friheim kjøpte drømmegården. Og da gikk Jon Trøites drøm også i oppfyllelse, han blir journalist uten å våge å si det åpent sjøl.

Men det er vanskelig å klistre noen annen merkelapp på det når han nå gir seg i veg med, nytt nettsted innsiktet mot 40.000 gårdbrukere.

Bondens nettsted

Trøite har forlengst pakket sakene sine og flyttet fra Trøitesand og inn i leilighet i Stjørdal sentrum. Herfra skal han drive nettstedet alene, og ambisjonen i det han nå starter med ligger i navnet på nettstedet, « Landbruk 24– bondens nettsted».

– Landbruk 24, oppdateringer, nyheter og artikler døgnet rundt, og du alene skal drive nettstedet?

– Det er meninga ja, og dette har jeg tenkt igjennom lenge. Gleder meg, og jeg er i en livssituasjon hvor jeg ser at dette er mulig. Som gårdbruker er jeg vant til å jobbe til ulike tider på døgnet, i helg og høytid,så jeg bare gleder meg til dette, sier den tidligere bonden. Men når det gjelder det tekniske får jeg meget god hjelp av Smart Media på Steinkjer.

Landbruksbørs

– Hva kan 40 000 gårdbrukere forvente seg å finne på dette nettstedet?

– Har flere ideer. Bonden som produsent er sjølsagt opptatt av hva han eller hun får betalt for det som produseres, hvilken pris får bonden for produktet. Her skal jeg lage en landbruksbørs med oppdaterte priser.

– Finnes det ikke i dag en slik enkel prisoversikt, hva bonden kan forvente seg å få for kornet, eggene, kjøttet, melka, poteten...?

– Om det finnes, så er det ikke lett tilgjengelig. Min målsetting er å lage en lett tilgjengelig og oversiktlig, og viktigst oppdatert prisbørs. Her skal alt samles, og det skal være greit å finne fram, sier Trøite.

Aktuell hver dag

Denne prisbørsen har Trøite absolutt tro på. Krevende, men han er forberedt. Hva mer skal nettstedet ha?

– Her blir det plass for landbrukssaker fra andre medier, informasjon fra landbrukets egne organisasjoner, fra staten, stoff som er er spesielt interessant for bonden. Her finnes også det viktigste fra jordbruksavtalen for hver enkelt produksjon. Og så har jeg en målsetting om at nettstedet skal ha en aktuell sak hver dag,sier Trøite.

Han har stor tro på prosjektet. Minner om at det finnes en god del landbruksrelatert stoff i ulike medier.

– Jeg skal ikke produsere på papir, men nett. Informasjon lett tilgjengelig, bonden skal kunne sitte på traktoren med mobilen å holde seg oppdatert, eller slå på pc'en.

– Hvem skal betale for informasjonen du tilbyr?

– Jeg håper og tror dette blir et interessant nettsted for annonsører, sier Jon Trøite.

Onsdag 14. mars er « Landbruk 24– bondens nettsted» på skjermen, alt oppdatert fra Stjørdal.