– Det framstår som veldig profesjonelt. Vi mener det ikke er noen tvil om hva som skulle foregå i denne boligen, sier etterforskningsleder Annar Sparby ved Stjørdal lensmannskontor.

Politiet fant både beholdere, varmelys, ventilasjon og plantejord i kjelleren under ransakingen av huset i Stjørdal sentrum natt til tirsdag og tirsdag formiddag.

Pågrepet

– Vi har også beslaglagt noen planter. Det var lagt opp til å dyrke marihuana, mener Sparby.

Foranledningen til ransakingen var at politiet fikk melding fra noen som satt om bord i bussen på E6 mellom Trondheim og Stjørdal like over midnatt natt til tirsdag. Vedkommende mente at det luktet hasj bakerst i bussen.

En politipatrulje ventet da bussen ankom Torget i Stjørdal, og tok med seg en mann i 30-årene.

– Mannen erkjente å ha brukt narkotika. Han ble pågrepet og tatt med til lensmannskontoret, sier politioverbetjent Svein Erik Gjølmesli.

Senere på natta ble vedkommende, som er bosatt i Stjørdal, kjørt til arresten ved Sentrum politistasjon i Trondheim.

Politiet valgte å ransake boligen til mannen i etterkant av pågripelsen. Der kom de raskt over utstyr til det de mener er en marihuana-plantasje.

Saken fortsetter under bildet.

Politiet fant planter og utstyr til en marihuana-plantasje under ransakingen. Foto: Politiet

Fant kontanter

– Her var det gjort klart til pakking. I tillegg til alt av utstyr og marihuana-plantene som ble funnet, så kom vi også over 100 gram cannabis i kjelleren, sier etterforskningsleder Sparby.

I tillegg fant politiet 100.000 kroner i kontanter under ransakingen av boligen. Sparby opplyser at de har grunn til å tro at deler av beløpet stammer fra straffbare handlinger, som blant annet salg av narkotika.

Mannen i 30-årene ble dimittert tirsdag kveld etter avhør.

– Han har erkjent at utstyret og narkotikaen er hans, og har sagt at tanken var produksjon sammen med flere. Men han vil ikke navngi de andre personene, sier Annar Sparby.

Det er opprettet sak på forholdet, og mannen er foreløpig siktet for brudd på narkotikalovgivningen.