I januar kjøpte partnerne et spisested i Stjørdal. Nå er den tidligere eierens selskap med samme navn konkurs.

– Vi håper ikke at dette får følger for oss. Restauranten er åpen og drifta fortsetter som før. Folk må ikke forveksle oss med forrige eier, sier Ammar Mohsinomar.

Gjeld på en halv million

Mandag ble restaurantselskapet American Steak House AS slått konkurs i Inntrøndelag tingrett. Konkursen ble åpnet etter begjæring fra Værnesregionen skatteoppkreverkontor.

Bostyrer og advokat Line Guldbransen opplyser til Bladet at selskapet har et skattekrav på 496.643 kroner. Ifølge kjennelsen fra tingretten er dette utestående arbeidsgiveravgift og forskuddstrekk.

Kjøpte konseptet

To måneder tidligere solgte innehaver og styreleder Nabil Khasro Ismail inventar og restaurantkonsept til Huner Mohammed Saleh, Warhel Imad Ibrahim og Ammar Mohsinomar.

De tre kurdiske partnerne opprettet selskapet American Steakhouse Stjørdal AS og beholdt navnet på restauranten. To av tre ansatte ble med over, opplyser de tre.

Ble skadd og syk

Eieren av det konkursrammede selskapet fortalte i retten at han har prøvd å dekke inn forpliktelser for å unngå konkurs, men at sykdom har forhindret han i å jobbe. Han begrunner salget av restauranten med at han i januar var involvert i en trafikkulykke og at skadene han pådro seg gjorde at han ikke lenger maktet å drive restauranten.

– Jeg gjorde mitt beste, men klarte ikke å gjøre noe. Jeg var skadet og syk, forteller Nabil Khasro Ismail.

Betalte annen gjeld

Han forteller til Bladet at han solgte inventaret til de tre partnerne for 700.000 kroner og at pengene ble brukt til å betale annen gjeld.

– Etter salget betalte jeg over 500.000 kroner til staten i moms og andre avgifter. I tillegg har jeg betalt over 100.000 kroner til gårdseier, sier han.

Ingen verdier

Bostyrer Line Guldbransen sier det neppe er midler i boet til å dekke kreditorens krav.

– Jeg har ikke helt oversikt ennå, men sannsynligvis er det ikke mye verdier i boet, sier hun.

Det hevder også Nabil Khasro Ismail.

– De eneste verdiene var møblene og inventaret i restauranten. Jeg totalrehabiliterte lokalene for halvannen million kroner, men alt av inventar ble solgt, sier han.