Bladet har skrevet om godt voksne mennesker som velger å flytte fra Meråker. For Ann Mari Klokhaug (58) og ektemannen Håvard gikk flyttelasset motsatt vei.

– Det stemmer det. For seks år siden flyttet vi tilbake til Meråker, sier Ann Mari Klokhaug. Hun har ikke angret en dag på at de valgte å flytte tilbake til hjembygda.

Til Stjørdal

Innbyggertallet i Meråker gikk ned i fjor. Bladet har omtalt et fenomen som kan ha bidratt til nedgangen, nemlig det faktum at en del meråkerbygger i moden alder velger å kjøpe seg leilighet i Stjørdal og flytte til mer sentrale strøk.

Ann Mari og Håvard Klokhaug har selv tatt den turen. De flyttet fra Meråker og etablerte seg i Stjørdal.

– Hvorfor? Det handlet om helsa. Jeg måtte ha miljøforandring. Dessuten hadde sønnen overtatt gården, sier Ann Mari Klokhaug i dag.

Men i lengden svarte ikke tilværelsen i Stjørdal til forventningene.

– Det ble for trangt, for lite luft rundt oss. Ikke hadde vi plen, altanen var på størrelse med et frimerke, og vi hadde ikke den store eiendommen rundt oss, sier hun.

Ektemannen Håvard, som liker å holde på med praktiske ting, hadde heller ingen garasje der han kunne drive med sitt.

Røtter

Dermed ble det med fem år i Stjørdal. Til påske er det seks år siden de flyttet tilbake. Og som sagt: Ann Mari Klokhaug har ikke angret en dag.

– Hva er så bra med å bo i Meråker?

– Det er her vi har røttene våre. Vi er begge to født i Meråker, og bygda har et godt helsevesen å by på. Ikke minst det er viktig, sier 58-åringen.

Men man trenger ikke være født og oppvokst under Fonnfjellet for å finne ut at det kan være brukbart å bo i Meråker.

Fredrik Hellevik Jensen er en av dem som har funnet ut nettopp det.

– Hvorfor Meråker? Jeg trives med naturen rundt meg. Her er det godt med plass, og her har jeg gode muligheter til å trene både ski og fotball, sier 35-åringen som opprinnelig kommer fra Hommelvik, og som ifølge eget utsagn trives godt i Meråker.

Pendlervei

– Du har selv valgt å flytte til Meråker. Hva tror du skal til for å få flere til å gjøre det samme?

– Bedre pendlervei. Jeg jobber i Trondheim, og en raskere og bedre pendlervei hadde utvilsomt gjort underverk, sier tømreren fra Hommelvik som jobber i Trondheim – og som bor og trives i Meråker.