Advokatregninga er på 219.000 kroner. Den plukkes nå opp av Stjørdal kommune.

Rådmann Anne Kathrine Slungård og hennes stab anbefalte stjørdalspolitikerne å avvise kravet fra naboene. I formannskapet foreslo ordfører Ivar Vigdenes å dekke 30 prosent av naboenes advokatutgifter.

Ordføreren ble nedstemt. Etter forslag fra Venstres Ragna Straume vedtok flertallet i formannskapet å dekke hele advokatregninga. Ordfører Vigdenes varslet da at han ville legge saken fram for kommunestyret til endelig avgjørelse.

Forandret mening

I kommunestyret torsdag kveld varslet Vigdenes at han hadde forandret mening. Ordføreren ville da gå med på å dekke hele advokatregninga likevel.

- Nå er det på tide at vi legger hele denne saken bak oss, sier Vigdenes.

Overfor kommunestyret vedgikk ordfører Vigdenes at Stjørdal kommune har gjort feil i den betente byggesaken.

- Dette er en sak som vi bør lære av, sier Vigdenes.

Ikke erstatningsansvar

Han presiserte at han alltid har vært tilhenger av å komme naboene i møte. Han tvilte imidlertid på at kommunen har pådratt seg noe erstatningsansvar overfor naboene.

Ordføreren peker på at kommunen også kan inngå forlik med naboene på samme måte som kommunen har inngått forlik med utbyggeren av barnehagen. Kommunestyret vedtok å utbetale 1,8 millioner kroner til utbyggerne etter at taket på barnehagen ble senket i fjor høst.

Venstres Ragna Straume sier seg veldig glad for at ordføreren har forandret mening.

- Det er bra at naboene får dekket sine kostnader, selv om jeg føler at ordføreren nå kupper Venstres sak og forslag, sier Straume.

Hun minner om at Venstre har støttet naboene gjennom 8 år.

Åtte år

Fosslibekken Barnehage ble bygget i strid med reguleringsbestemmelsene. For å rette opp fadesen, vedtok stjørdalspolitikerne å tilpasse reguleringsplanene til bygget som faktisk står der.

Prosessen har tatt åtte år. Til slutt betalte Stjørdal kommune 1,8 millioner kroner i tilskudd til utbyggerne slik at de kunne ta ned høyden på taket av bygget. Tilskuddet fra kommunen tilsvarte 30 prosent av ombyggingskostnadene.

Advokatutgiftene til naboene har passert 300.000 kroner. På vegne av naboene til Fosslibekken Barnehage har advokat Line Gulbrandsen bedt kommunen om å erstatte til sammen 219.621 kroner i advokatutgifter. Tidligere har fylkesmannen pålagt Stjørdal kommune å betale 87.000 kroner i erstatning for advokatutgifter.