En politipatrulje gjennomførte en kontroll rettet mot ulovlig motorisert ferdsel i utmark onsdag ettermiddag og kveld. Det skjedde i et større område i Elvran.

Store bøter

I 18-tida observerte patruljen tre snøscootere som drev med tullekjøring, ifølge politoverbetjent Svein Erik Gjølmesli ved Stjørdal lensmannskontor. Til sammen fire personer var involvert.

– Vi får en del meldinger om ulovlig kjøring med snøscooter i forskjellige områder i Værnesregionen, og denne gangen hadde vi en målrettet kontroll. Dette ser vi svært alvorlig på. Vi kommer til å gjennomføre flere slike kontroller i alle våre seks kommuner i tiden som kommer, understreker Gjølmesli.

Han opplyser at ulovlig motorisert ferdsel i utmark får strenge reaksjoner.

– Det er snakk om store bøter. Erfaringsmessig ligger de på mellom 8.000 og 12.000 kroner. En påtalejurist skal avgjøre størrelsen på boten i dette tilfellet, sier Gjølmesli.

– Tatt på fersk gjerning

Ifølge politioverbetjenten var to av snøscooterne uregistrert, mens to av personene ikke hadde førerkort for snøscooterkjøring.

– De ble tatt på fersk gjerning. I avhør har de fire personene erkjent forholdet, og alle er anmeldt, forteller Svein Erik Gjølmesli.

Det er snakk om tre menn og en kvinne. De er i 20-årene og 30-årene.

– Vi har beslagt de tre snøscooterne, og vi har erfaring i tidligere saker med at de kan risikere å få kjøretøyene inndratt. Hva som skjer i denne saken er ikke avgjort ennå, sier Gjølmesli.