– Jeg tok over som trener for herrelaget til Stjørdal Basketballklubb for tre ukers tid siden. Det finnes mange talenter i laget. Problemet er at spillerne ikke velger å ta ut talentet sitt. De kunne trent mye mer, sier han.

Som elev på videregående skole i hjemlandet for en del år siden møtte 30-åringen en fager norsk utvekslingsstudent fra Stjørdal. Han fattet interesse for jenta, og etter hvert begynte de å treffes ofte.

– Etter noen år spurte hun om jeg ville flytte med henne til Norge, og jeg svarte: Hvorfor ikke? sier han med et bredt glis.

Havnearbeider

I to år har han bodd i Stjørdal sammen med sin kjære Cecilie. Jobb har han fått seg på Stjørdal havn. Havnearbeid var nok ikke det han så for seg da han vokste opp i innlandsstaten Wyoming, blant sletter og fjell, i det som kan beskrives som ville vesten.

– Vi bodde litt til og fra i Sverige en periode før vi slo oss ned her i Stjørdal. Nå jobber jeg på havna og har vært spiller på Stjørdal Dragons de siste to årene, sier Junior Hernandez.

For mye for Frank

Den tidligere treneren for andredivisjonslaget, Frank Cadamarteri, hadde en travel hverdag hvor han sjonglerte familie, arbeid og basketball.

– Det ble for mye å gjøre for Frank, og jeg spurte om han ville at jeg skulle ta over, sier Junior Hernandez.

Kjempestort

I USA er basketball minst like viktig som langrenn er i Norge, og forskjellene er mildt sagt merkbare.

– Hjemme er basketball kjempestort. Den største forskjellen er dedikasjon til idretten og intensiteten i spillet, sier Hernandez. Han har spilt basketball i over 20 år. Derfor har amerikaneren ambisjoner om å utvikle spillerne, slik at de kan ta flere poeng enn de hittil har gjort.

– Jeg tror vi kan vinne hver eneste kamp, men ikke alle på laget greier å se det. Jeg vil gjerne lære spillerne nye triks og utvikle dem videre som spillere. Målet er å heve nivået, slik at vi kan klatre høyere i ligasystemet, sier Junior Hernandez.

Siste kamp

Stjørdal Dragons lå nest sist i andredivisjon med kun 9 poeng, det samme som sist helgs motstander Olderlaget. Men Olderlaget ble slått 91-49 hjemme i Stjørdalshallen og sendte stjørdalsklubben opp på 7. plass av de 10 lagene. I morgen kveld avsluttes sesongen med kamp mot NTNUI Bears i Hegrahallen.