Dette ble vedtatt med 38 mot 3 stemmer i kommunestyret i Stjørdal torsdag kveld.

Dermed kan restauranter i kjøpesentrene i Stjørdal få øl- og vinrett dersom de søker om det. Politikerne har vedtatt nye alkoholpolitiske retningslinjer som åpner for det.

Begrensing

Vedtaket i kommunestyret betyr likevel en liten begrensning sammenlignet med innstillingen fra formannskapet. Krf’s Anette Jensen la fram forslaget i kommunestyret.

Vedtaket innebærer at spisesteder i kjøpesenter kan få rett til å servere øl og vin i senterets åpningstid. Politikerne setter som forutsetning at restauranten har direkte utgang til gateplan. Restaurantene kan få rett til å skjenke brennevin etter kjøpesenterets åpningstid.

De nye retningslinjene åpner også for at puber i kjøpesentre kan få skjenkerett. Men da må lokalene være fysisk avstengt fra resten av senteret.

«Svikter sine ideal»

Kåre Børseth (Ap) som er en kjent avholdspolitiker i Stjørdal, reagerer sterkt på forslaget som ble satt fram av Kristelig Folkeparti i kommunestyret.

- Jeg føler Krf sviker sine ideal. Jeg trodde aldri jeg skulle oppleve at Kristelig Folkeparti kommer med et forslag som gjør alkohol mer tilgjengelig i Stjørdal, sier Børset.

Kompromiss

Han tror kuvendingen fra Krf er et kompromiss for å holde den borgerlige blokka i Stjørdal sammen.

Han stemte imot forslaget sammen med Anja Ristad fra SV og Espen Myhr Grandalsmo fra Rødt.