Bluesgeneralen Kjell Inge Brovoll er tydelig stolt når han setter fra seg bokser med øl, hengslet sammen i plastramma si, på journalistens kontor.

Et nytt øl brygget i høydedraget nord for Stjørdal sentrum, med utsikt mot Hell, hvor det nå finnes 3000 bokser uåpnet.

«Hør her da»

Det er bluesgeneralen, som sier dette, hør her da...

– Bluesølet er en fruktig belgisk blond, med tysk citrus-homle, tilsatt frisk fersken. Et lettdrikkelig, tåket øl med fuktig ettersmak.

Brovold setter fra seg boksen han leser fra, den er så iskald etter noe opphold i bilen.

Så tar han etter den igjen...

– Det står et slagord her på boksen, slagordet for selve festivalen også...»You call it Hell, we call it home».

Han tukler med boksene mens han snakker videre...

– Ja, ølet er lokalt. I helga kan det drikkes på Scandic. Debuten for dette ølet skjer i helga under den europeiske talentkonkurransen for unge bluesartister. Det kommer 21 unge artister fra 21 europeiske land, og unge til tross, dette er 21 unge artister av meget høy kvalitet, sier arrangøren.

Han sier det er omlag 1000 delegater fra Europa som nå er på veg til Stjørdal og Hell for å oppleve dette arrangementet.

Samleobjekt

– Siden det er det dedikerte ølet vi snakker om, så tror jeg ikke det bare handler om å smake det, men dette er øl fra Hell, så en viss suvenireffekt ligger det nok også i denne boksen, også uåpnet, sier Brovoll.

– Kanskje det ikke blir igjen noen bokser til årets bluesfestival?

– Tviler på det. Forstår at bryggeriet gjerne gjør en ny innsats for å få dette nye ølet også til årets festival, sier Brovoll.