Bilforhandler Frode Bjerkaker fra Nardo Bil Stjørdal var bra fornøyd med fredagen.

– Det har dabbet av litt mot slutten av dagen, men det har vært bra med folk før i dag. Forhåpentligvis kommer det enda flere i morgen. Det er solgt en 4 - 5 biler . Det høres kanskje ikke ut som så mye, men det er ikke så toskete, sier han.

- Det var et greit innblikk i alle bilene, og mulighet til å få sammenligne, sier bilkunde Steffen Henriksen. Han har stanset opp ved en Volvo V90.

Frode Bjerkaker og  André Kulseth og fra Nardo og Melhus Bil Stjørdal er der og hjelper til.

Tidlig på pletten

- Denne er veldig aktuell ja. Familiebil, sier Henriksen som var blant de første på pletten fredag formiddag.

Litt lenger bort prøvesitter Frank Schlottmann en av bilene.

-  Artig å innom og se. Denne var fin. Akkurat passe stor. Kul bil som skiller seg ut i mengden, sier Schlottmann om bilen, en hvit Volvo C30.

Er interessert i biler, så artig å komme hit og se, sier Frank Schlottmann.

Startskuddet for merkeforhandlernes bruktbildager i Stjørdal gikk klokka 12. Utstillingen fortsetter i morgen.

Per Olav Sætnan fra Kristoffersen bil slår av en prat med (f.v.) Harald og Aslaug Bjørgum. De handlet ny susuki av ham i fjor. - Bilen er vi godt fornøyd med. Vi skal ikke handle nå, men interessant å komme og se hva som finnes, sier Harald Bjørgum. Foto: Line Mette Finnøy

Ny vri

Åtte forhandlere forsøker denne vrien med en stor, felles utstilling for første gang, og alle er spente på mottakelsen.

De som har biler i kjelleren i helga er Kristoffersen Bil. Melhus Bil, Motor-trade, Møller Bil, Strandveien Auto, Toyota Bilia og Trio Bilsenter. Torgkvartalet, Stjørdal Næringsforum og Bladet er med og arrangerer.

Bilene står om hverandre.

- Litt av tanken er å inspirere kundene til å gå rundt å og se på litt flere biler og merker, sier Odd Petter Haugseth fra Stjørdal Næringsforum. Han oppfordrer folk til å parkere i nydelen av senteret denne helga, av praktiske hensyn. Der skal det være plass.

Han ser seg fornøyd omkring. Synes det ser bra ut etter en liten manøver i siste liten der alle fikk skråstilt bilene i garasjen.

-  Vi har kaffesalg her. Ellers er vi veldig glade for god hjelp av elever fra Salg- og samferdsel ved Ole Vig med vakthold og tilrettelegging, nevner Haugseth i farten.

88 bruktbiler

Forhandlerne sier de ønsker å vise bredden i hva de har å tilby med utstillingen av tilsammen 88 bruktbiler.

– Dette er et kjempespennende stunt, som handler mest om å vise kundene at vi merkebilforhandlerne kan fremstå samlet, og at vi samarbeider. Vi viser på den måten litt at det skal lønne seg å handle med oss, sier Per Olav Sætnan fra Kristoffersen Bil.