Rundt hundre barn stilte på friidrettens dag i Fjellhallen i Stjørdal fredag kveld.

Stjørdal Friidrettsklubb ønsket barn i alderen 6 til 12 år velkommen til et møte med friidrett. Her kunne barna prøve og få opplæring i mange øvelser.

– Vi presenterer friidretten med fargerikt utstyr og kreative løsninger, smiler veteranen Olaf Lydvo.

Det handlet om å la barna få prøve seg.

– Kanskje greier vi å vekke litt interesse for friidrett, sier Lydvo.

Friidrettens dag er viktig i rekrutteringssammenheng.

Stjørdal Friidrettsklubb hadde valgt å legge opp arrangementet som et myldrestevne. Barna kunne vandre fritt fra øvelse til øvelse. Her fikk barna prøve seg på både spydkast med svampspyd, kulekast, lengde uten tilløp, frekvenshopp, tresteg, sprint, balanse og høydehopp med tilløp.

Stevnet i fjellhallen var helt gratis for barn og foresatte. Mange foreldre og besteforeldre hadde funnet vegen til publikumsplassene. Britt Sesseng Kjøsnes og Ola Kjøsnes var blant besteforeldrene som storkoste seg.

– Veldig prisverdig av Friidrettsklubben å stille med et slikt tilbud, smiler de.

Litt krav ble det stilt under stevnet. For å få medalje som premie, måtte barna fullføre minst tre av de åtte øvelsene. Men det holdt å fullføre. Barna fikk også med seg startnumrene hjem som suvernir.

Katarina Sederholm Hoff er nyvalgt leder av Stjørdal friidrettsklubb. Her har hun overoppsyn med balansekunstoppgaven. Kaspian Jegtvik på balansebrettet. Foto: Jan Erik Sundøy
Simen Mathisen (12) greidde å stå lenge på balansebrettet. Foto: Jan Erik Sundøy
Kristian Osen instruerte i høydehopp med tilløp. Foto: Jan Erik Sundøy
Britt Sesseng Kjøsnes og Ola Kjøsnes var to av besteforeldrene som benket seg på publikumsplassene i Fjellhallen. Foto: Jan Erik Sundøy
Paul Martin Bartenbach tok i skikkelig da han kastet spydet. Foto: Jan Erik Sundøy