– Vi starter sammen og skal gå sammen hele veien, sier Kennet Mossige. Han deltar for andre gang mens Mia går det 36 kilometer lange turrennet for tredje gang.

– Pappa sto over i fjor på grunn av sykdom. Da gikk jeg alene, sier Mia som håper at hun kan lure pappa mot slutten av løpet og komme seg foran i mål i Grova Skisenter.

– Hysj! Men det må han ikke høre, sier 13-åringen som går i åttende klasse ved ungdomsskolen i Meråker. Pappa er lærer ved Meråker skole.

Under tre timer

– Målet i rennet søndag?

– Håper at jeg kan gå på under tre timer, sier Mia. Denne uka har det vært strålende vintervær med sol fra skyfri himmel, men værmeldingen for i morgen kan tyde på at det blir nedbør i form av snø.

– Bedre med snø enn med regn i hvert fall, sier Kennet Mossige som også er skitrener i IL Varden Meråker der datteren er aktiv. Rennet starter på 640 meters høyde mens målgang er på 410 meter.

– Det beste med å komme i mål er å vite at rennet er over. 36 kilometer er ganske langt. Og det smaker veldig godt med en grilla hamburger i Grova etter å ha fullført rennet, sier Mia Mossige.

Fornøyd

– Hvordan har sesongen din vært?

– Jeg er godt fornøyd, men høydepunktet gjenstår. Det er klubbmesterskapet som arrangeres tirsdag 10. april, sier Mia Mossige. Også Meråkermesterskapet lørdag 7. april gjenstår før den lokale langrennssesongen er over.

Erfaringsmessig så vil mange potensielle deltakere i Storlirennet vente til i morgen tidlig for å se an vær. og føreforhold før de tar avgjørelsen om deltakelse.

Fotball

Men ifølge deltakerlista fra IL Varden Meråker er det allerede noen spennende navn som er påmeldt. Stjørdals-Blinks nåværende spiss i fotball, Nedzad Sisic og en av klubbens tidligere spisser, Morten Eidem, er begge klare for start.

Stjørdals-Blinks fotballspiller Nedzad Sisic har som mål å fullføre det 36 kilometer lange Storlirennet på ski søndag. Foto: Knut Sollihaug

Påmeldt er også Petter Northug-trener Stig Rune Kveen, skiskytter Lotte Lie fra Skatval og IL Varden Meråker-junior Astrid Stav som er forhåpentligvis er frisk etter at hun måte stå over junior-NM på ski i Steinkjer for 14 dager siden.