– Med så mange godt kvalifiserte søkere, hadde vi et luksusproblem. Det var vanskelig å velge, men vi landet på den søkeren som er best kvalifisert, sier sektorsjef Gunhild Warø i Meråker kommune.

Sist onsdag ble det klart at Meråker kommune hadde bestemt seg for å tilby stillingen som SLT-koordinator til Eva Eilertsen (48).

Muntlig beskjed

– Jeg er glad for å få tilbudet, sier Eva Eilertsen. Torsdag kveld hadde hun bare fått meddelt muntlig at hun får tilbud om stillingen.

Hun vil derfor vente til hun får tilbudet skriftlig før hun svarer på om hun tar jobben eller ikke.

Variert bakgrunn

I utgangspunktet er 48-åringen utdannet sykepleier, med videreutdanning som helsesøster og innen psykiatrisk helsearbeid. Hun har erfaring fra psykososialt arbeid blant barn og ungdom, og hun har vært HMS-rådgiver i en bedriftshelsetjeneste i Trondheim.

Forebygge

SLT-koordinatoren skal samordne lokale rus- og kriminalitetsforebyggende tiltak. Kommunestyret valgte å opprette en slik stilling på bakgrunn av opplysninger som kom fram gjennom Ungdata-undersøkelsen i fjor høst.

De som skulle tilsette, har hatt åtte søkere å velge blant.

Spennende

– Du har søkt, og det tyder på at du er interessert. Hvorfor?

– Jeg har jobbet med forebyggende arbeid blant barn og unge i Trondheim, der man har sine utfordringer. Og jeg syns det er spennende av Meråker å satse på en slik stilling, sier Eva Eilertsen.

Bestemt seg?

– Du vil vente på det skriftlige tilbudet før du sier ja eller nei. Men når du snakker om jobben, høres det ut som om du allerede har bestemt deg for å si ja?

– Hva svarer man på et slikt spørsmål fra en journalist? Dette er ihvertfall den mest spennende stillingen i Meråker!