– Stjørdal kommune har hatt saken ute på anbud. NTE var så vidt vi vet eneste tilbyder. I starten viste flere interesse, men bare NTE leverte anbud og har nå signert avtale. Fibergruppa ser det slik at nå er det bare opp til oss, beboerne i Lånke, om vi skal få bredbånd eller ikke, sier Jan Inge Kaspersen sammen med John Martin Amdal i Fibergruppa. Ei lokal gruppe som snart i sju år har jobbet for bredbånd i denne kommunedelen.

80 prosent

Begge de to i fibergruppa er tilfreds med dagens status for denne saken. Kaspersen undrer seg noe over at bare ett selskap leverte anbud, men begge i fibergruppa er glade for at nå har de en tilbyder, nå er det bare opp til dem sjøl, huseierne i Lånke, om de skal få bredbånd inn i stua.

– Det ligger et krav her fra utbygger NTE. De setter først igang etter at 80 prosent av huseierne tegner seg som abonnenter. Den jobben starter vi med umiddelbart, sier de to i fibergruppa.

Ja, de starter på folkemøtet onsdag i neste uke. Også på stand på Hellsenteret på torsdag vil det bli en mulihet for påmelding.

– her vil NTE være tilstede, og det kan tegnes abonnement som gir bredbåndslevering når nettet er på plass, sier Kaspersen. Begge understreker betydningen av hvor viktig det er for hele Lånke nå å få denne jobben gjort, for beboere såvel som for næringslivet.

Det blir dugnad

– Vil Elvran være med i dette prosjektet?

– Nei, grensa for dette prosjektet går for de lokalkjente i Einbakken, men vi legger tilrette for at fiberen kan videreføres i et eget prosjekt i Elvran sier Kaspersen.

– Blir bredbåndet lagt inn til grunnmur, ligger det inne i anbudet?

– Nei, det ligger ikke i anbudet framføring av kabel inn til grunnmur, men fram til tomtegrense, sier Amdal.

Her legges til noe viktig...

– Fibergruppa har vært og er opptatt av at alle husstander, uavhengig av avstand fra tomtegrense til grunnmur, skal få bredbånd inn i stua til omlag samme pris. Derfor vil vi i Fibergruppa etablere flere dugnadslag som vil bistå huseiere med gravearbeid fra der NTE stopper sin framføring av kabelen, og inn til husets grunnmur, særlig når denne avstand er spesiell lang eller når huseieren har problemer med å få gjort arbeidet selv. Så vi er godt forberedt.

– Når vil de første husstander ha signal?

– Vi regner det som mulig før inneværende år er omme, sier de to i dugnadsgjengen.