14-åringen fra Meråker hadde en travel aften lørdag kveld. Som konferanser måtte Ulvar Hetland Ljung binde den to timer lange forestillingen sammen, men samtidig bidro han som spellemann med fiolinen.

– Kulturskolerektoren spurte om jeg ville være konferansier under UKM. Jeg har vært det tidligere, både i UKM og under vår- og juleforestillinger, sier han.

I tillegg til å introdusere låter og artister, vartet han opp med et bredt spekter av vitser så tørre som saharasand. Vitsene fikk en god mottagelse et fullsatt samfunnshus.

– Det er de tørre vitsene som er morsomme, og det hørtes ut som publikum likte dem. Jeg forsøker å finne riktig mengde vitser, ikke for mange og ikke for få, sier han.

Ti år med fiolinspilling

Hele tre ganger spilte Ulvar Hetland Ljung under UKM-forestillingen lørdag kveld.

– Jeg har spilt fiolin siden jeg var fire år, og synes det er morsomt. Jeg spiller både på kulturskolen og i Verdal Juniorspellemannslag. I Meråker har vi en dyktig lærer i Geir Egil Larsen, som jeg lærer mye av, forteller han.

– Har du lyst til å satse på musikken?

– Det tror jeg ikke. Jeg synes det er moro å spille og ha det som er fin hobby. Jeg har vært på hospitering på musikklinjen ved Ole Vig videregående, men jeg er usikker på om jeg ønsker å gå der, sier Hetland Ljung.

Fem bidrag videre

Mandag formiddag får fem av innslagene under UKM-forestillingen beskjed om å reise til fylkesmønstringen i Grong 20.-22 til april.

– I tillegg skal vi også sende bidrag fra kunstutstillingen. Totalt har rundt 40 aktører deltatt under den kommunale UKM-mønstringen. Det er vi fornøyde med, sier Knut Dolva, UKM-kontakt i Meråker.

Knut Dolva var fornøyd med deltagelsen under UKM i Meråker. Foto: Frank Skaufel