Birger Reinås satt i stua og ventet på sportsnyhetene da brannalarmen gikk i huset hans sent lørdag kveld.

– Jeg ventet på at det skulle komme noen tv-klipp fra verdenscupavslutninga på ski i Falun da det begynte å pipe, forteller Reinås til Bladet halvannet døgn etter den dramatiske natta i Naustbergvegen.

Det var klokka 23 lørdag kveld at nødetatene fikk melding om en boligbrann i Malvik. Reinås og hans to sønner kom seg ut før huset ble totalskadd av flammene.

– Teknikere vil undersøke brannstedet tirsdag. Mye tyder på at årsaken til brannen var elektrisk og at arnestedet er på badet i boligens toppetasje, sier etterforskningsleder Annar Sparby ved Stjørdal lensmannskontor.

Huseier Birger Reinås forteller at han ikke så noen tegn til brann før alarmen begynte å kime.

– Jeg reiste meg og kjente ikke røyklukt før jeg kom til utgangsdøra. Lukta kom fra badet og da jeg åpnet døra slo røyk og flammer imot meg. Da var det bare å komme seg ut, sier pensjonisten.

Trolig ei vifte

Malvikingens to sønner i henholdsvis 30- og 40-årene oppholdt seg i en leilighet i underetasjen da brannen brøt ut. Begge hadde hørt alarmen og evakuerte boligen sammen med faren. De tre mennene pustet inn litt røyk og ble behandlet av helsepersonell på stedet.

Reinås tror det begynte å brenne i den elektriske avtrekksvifta på badet. Etterforskningsleder Annar Sparby støtter huseierens teori.

– Vi er enig i at mye tyder på det, men vi må ha det verifisert av teknikerne, sier Sparby.

Saken fortsetter under bildet.

Slik så det ut på branntomta ved 07-tiden søndag morgen. Taket på huset har et stort hull og hele andre etasje er totalskadd. Foto: Anders Fossum

Redd huset må rives

Da brannvesenet kom til adressen ved 23-tida var det mye røyk og åpen ild. Operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Trude Carlsson, opplyste søndag at brannvesenet raskt fikk kontroll på situasjonen, men at brannen blusset opp igjen ved 01-tida. Da slukningsarbeidet ble avsluttet i 03-tida, hadde huset et stort krater i taket.

– Andre etasje ser ut til å være helt utbrent. Jeg er stygt redd for at huset må saneres, sier Birger Reinås.

Per Walseth er nabo til brannstedet. Han satt i stua hjemme da tre brannbiler og en politibil kom kjørende opp veien til huset ved 23-tida.

– Det opplevdes litt dramatisk. Alt gikk så fort, sier Walseth.

Da malvikingen tok en nærmere titt i vinduet så han røyken fra naboeiendommen.

– Da var det bare å komme seg ut for å se hva som foregikk, forteller Walseth.

Fra hotell til nabo

De tre beboerne i huset ble natt til søndag innlosjert ved Stav Hotel, men har nå fått et nytt midlertidig sted å bo. Huseier Reinås var allerede mandag formiddag i full gang med å ordne det praktiske etter brannen.

– Jeg har snakket med nabo Arve Ørsjødal. Vi har blitt enige om å leie en leilighet på gården hans. Det blir nok noen måneder til vi kan flytte inn i Naustbergvegen igjen, sier Birger Reinås.