Teigen, som er fra Stjørdal, hadde blant annet ansvar for Listhaugs kontoer på sosiale medier.

Meldingen om at Teigen går av kom noen timer etter at Listhaug selv gikk av som justisminister.

– Jeg trekker meg ikke, men jeg går av som rådgiver sammen med statsråden, noe som er helt ordinært. Alle rådgivere gjør det, sier Teigen i et intervju med Bladet.

– Har vært tøft

Han sier at den siste uka har vært tøff, både for Sylvi Listhaug og ham selv.

– Det har vært ei veldig tøff uke og jeg synes Sylvi har stått berømmelig i det. Hun har gjort det riktige med å sette partiet foran seg selv som person. Det står det respekt av. Det er få jeg ville unnet denne uka, for det har vært helt surrealistisk.

– Hva har din rolle vært denne uka?

– Jeg har jobbet mye med presse og alt som har med sosiale medier å gjøre. Jeg forsøker å gi gode råd til Sylvi i det som har vært en vanskelig affære og en tøff sak. Så det har helt klart vært en tøff uke også for meg. Jeg har jobbet døgnet rundt. Det har vært ganske dramatisk og nå ser jeg egentlig fram til å ta noen dager fri.

– Du har hatt ansvar blant annet for sosiale medier. Det var et Facebook-innlegg som startet det hele. Har du på et eller annet tidspunkt tenkt at du var rådgiveren som var med på å vippe justisministeren?

– Alt jeg har bidratt med, har vært godkjent av Sylvi. Å være hennes rådgiver, har vært min jobb, og jeg har hatt det utrolig artig og spennende sammen med Sylvi i justisdepartementet. Vi har vært veldig suksessrike på sosiale medier. Da vi startet, hadde hun et par tusen følgere og nå har hun 152.000. Så noe riktig må vi har gjort, sier Teigen.

Ifølge Teigen var det han som laget Facebook-innleget rent teknisk, men at det ikke var han som sto for innholdet.

– Men det ene utspillet var starten på slutten for Listhaug som justisminister. Hva tenker du om det?

– Det innlegget har Sylvi beklaget og slettet, og vi anser den saken som ferdig. Vi hadde aldri 22. juli i bakhodet da vil la det ut. Hun har sagt unnskyld for det og vi er ferdige med den saken.

– Har vært mye godhet

– Hvordan føler du deg oppi det hele?

– Det er to ting jeg har følt mest på. Det ene er at det har vært en heksejakt fra Arbeiderpartiet hvor de har vridd alt hun har gjort eller ikke gjort til noe galt. Det å legge ut innlegget på Facebook, det å ta i mot blomster og det å tilby blomster. Folk som støttet henne, blir stemplet som rasister. Det synes jeg er ufattelig, sier han og fortsetter:

– Det positive har vært den enorme godheten fra folk. Hun har fått utrolig mye støtte. Det er også utrolig mange som har sendt meg meldinger og brydd seg om hvordan det går med meg også oppi det hele, og det setter jeg stor pris på. Det har vært veldig viktig når det har vært så lange og så tøffe dager.

Teigen sier til Bladet at han ikke utelukker at han blir med Sylvi Listhaug til Stortinget.

– Jeg utelukker ingenting, men nå må jeg ta meg tid til å tenke. Jeg er åpen for det meste, men jeg må få senke skuldrene noe, sier han.

Skal til Stjørdal

Nå skal han ta tidlig påskeferie. Først skal han til Stjørdal for å besøke moren og venner, deretter reiser han til broren sin som er rådmann i Hadsel kommune i Vesterålen.

– Jeg er ikke noen stor skigåer, så påska for meg blir å lese bøker og treffe venner og familie som jeg sjelden ser. Jobben har vært veldig hektisk, og tidvis har det vært jobb fra jeg har stått opp til jeg har gått og lagt meg om kvelden. Mens jeg har snakket med deg, er det fire som har prøvd å ringe meg. Men dette er noe jeg har valgt selv, og jeg synes det har vært helt fantastisk. Og Sylvi Listhaug har gjort en formidabel jobb for alle dem som vanligvis ikke blir sett av politikerne, sier Teigen.

– Avlsutningsvis, er det noe du angrer på?

– Nei. Jeg kan sikkert bruke tid på å angre, men jeg har lært at det ikke nytter å gå rundt å angre på ting.