Kuldegradene tirsdag morgen førte til store trafikkale problemer flere steder, blant annet på strekningen Bjørgmyra - Frigården i Lånke og på Remyrveien i Stjørdal.

En lastebil hadde fått problemer på glatta og det førte til køer på begge fartsretningene.

Ingen større kjøretøy turte verken å slippe seg nedover fra Frigården eller ta fatt på bakkene opp fra Bjørgmyra. Personbiltrafikken gikk på strekningen, men med sterkt redusert hastighet.

Svært glatt

- Våre folk i området melder om særs vanskelige kjøreforhold. Det er både glatt og sporete, og flere vogntog nekter å kjøre ned bakkene fra Frigården mot Hell før det blir strødd. Ifølge sjåfører på stedet, ble det varslet om behovet for strøing allerede klokka 06 i dag tidlig. Men nå er strøbilene på plass og forhåpentligvis vil trafikken etter hvert normalisere seg på strekningen, sier Annar Sparby ved lensmannskontoret på Stjørdal.

Like etter klokka 08.30 opplyste folk i området at strøbiler var på vei.

Kjør forsiktig

Sparby sier at de har fått meldinger om glatte veier andre steder også, og han ber nå alle som er ute med bil om å vise hensyn og forsiktighet.

- Til veiene blir brøytet og strødd, vil kjøreforholdene være krevende mange steder. Så kjør forsiktig. Det er glatt og bilen kan lett få en sleng. Men vi håper at dette blir bedre når mannskapene får strødd på de mest krevende strekningene, fortsetter Sparby.

På Remyrveien, i svingene ved Terrassehusene, var det på et tidspunkt full stans, etter at en personbil som skulle til boligblokkene ikke greide å svinge av i bratta. Bilføreren fikk etter hvert hjelp av medtrafikkanter som kom ut og hjalp til å dytte.