Second Warehouse har arbeidere sittende i Umsk i Russland i øst til California i USA i vest. Men gründerne og hovedkontoret sitter i Stjørdal. De jobber hele døgnet og satser på å binde lydbransjen sammen over hele verden.

– Vi vil gjøre hverdagen enklere for alle som driver i lyd- og lysbransjen. Det gjør vi gjennom at vi har lagd en plattform der ulike lydfirma kan registrere seg og legge inn det utstyret de har. På den måte blir det lett å finne tilgjengelig utstyr man har behov for å leie, sier Lars Kjebekk, som er daglig leder i Second Warehouse.

I lydbransjen foregår det et utstrakt innleie av utstyr firmaer imellom.

– Alle har ikke alt, eller nok, utstyr selv. Ved større oppdrag er man derfor avhengig av å kunne leie inn nødvendig utstyr fra andre i bransjen. Tidligere har dette kunnet være en tidkrevende prosess, der man har måttet hente utstyr fra flere hold. Gjennom løsningen vår kan de gå inn på sidene våre å se hva som er tilgjengelig av utstyr og hvor det befinner seg. På denne måten letter det hverdagen til firmaene betraktelig, sier Kjebekk.

– Så dette er en tjeneste for profesjonelle?

– Ja, det er business to business.

Utviklet i to år

– Når startet dere opp?

– Firmaet startet opp for to år siden. Gjennom John Torger Skjelstad, som er styreleder i selskapet kom vi i kontakt med Stuart Kerrison. Han har turnert verden over med store band. Han har også vært lydsjef for Quartfestivalen og Nobelkonserter. Gjennom flere år har han opplevd problemer med å skaffe utstyr, og kom opp med denne ideen. Etter det rullet ballen videre. Vi fikk med oss Innovasjon Norge, og i disse dager har vi altså lansert tjenesten både i Norge og i Europa. Særlig i England har vi fått et bra fotfeste, sier Lars Kjebekk.

For egen del hadde Kjebekk nylig startet opp eget glassfirma i Stjørdal, men la alt på is da han fikk denne muligheten.

– Mulighetene med dette systemet er enorme, og markedet befinner seg i hele verden.

– Hvordan skal dere tjene penger på dette?

– Vi har bygd opp plattformen og gjør tjenesten tilgjengelig for kundene. For dem er det gratis å registrere seg. Det er også gratis å legge ut utstyr og gratis å leie inn utstyr. Men får man leid ut utstyr, vil det gå en prosentdel av leien til oss. På denne måten skal det være en veldig lav terskel for firma å registrere seg her.

– Hvordan går det?

– Vi har akkurat lansert tjenesten og registreringen går veldig bra. Vi har blant annet bygd opp en bra base med firma i Midt-Norge. Men det er så nytt ennå, så vi har så langt ikke tjent en krone. Men det kommer. Vi satser minst enda større ute i Europa og etter hvert i USA, som vi gjør i Norge. de store markedene og mulighetene ligger der.

Hovedkontor

Så langt er det kun innleide «ansatte» i firmaet, men utover året er målet å bygge opp en administrasjon i Stjørdal.

– Både jeg, og en av programmererne våre, Mohamad Jamil, som er her på språkpraksis gjennom Voksenopplæringen, vil begge bli ansatt tidlige i firmaet. Det vil også en av programmererne våre som sitter i Russland bli. Når vi driver så globalt spredd over mange tidssoner som det vi gjør, trengs det også en administrasjon som holder kontroll med det hele. Den blir sittende her i Stjørdal, sier Lars Kjebekk.