De to butikkene blir som to gode naboer i 1. etasje i Torgkvartalet. FotoLab åpner dørene førstkommende fredag.

– Det blir et nytt butikk-konsept. Vi gleder oss til å komme skikkelig i gang, sier daglig leder Knut Aage Dahl.

Nybutikken, som tar over lokalene etter RepLab, blir en del av Stjørdal Foto, men utskilt som et eget selskap. Alt av bildeproduksjon skal tas hånd om i det rundt 25 kvadratmeter store lokalet.

– Stort behov

– Her er det arealeffektivt. Og kundene skal få bildene sine med en gang. De skal slippe å vente ei uke eller to, forteller eier Kjetil Schjølberg.

Han opplyser at framkalling av bilder fra mobil og kamera blir en viktig del, men nevner også digitalisering av gamle filmer og restaurering av eldre bilder.

– Vi øker også utvalget av rammer, og innramming av bilder gjør vi gratis. I tillegg satser vi på salg av fotoalbum, som har hatt en bra økning de siste to årene, sier Knut Aage Dahl.

I 2017 hadde Stjørdal Foto en totalomsetning på 26 millioner kroner eksklusiv moms. Fire millioner av disse kom fra bilder og rammer.

– Behovet for bilder i dag er stort. Det har aldri før blitt tatt så gode bilder som det gjøres nå, og folk vil fortsatt ha de i print. Det er fortsatt fullt mulig å bestille print på nettbutikken vår, så kan de komme og hente ut bildene her. I tillegg tar vi passbilder til for eksempel CV, søknader og pass, sier Dahl.

Ansetter flere

I løpet av våren skal Stjørdal Foto opprette to nye årsverk, som begge blir tilknyttet FotoLab. Og eier Kjetil Schjølberg har planene klar hvis det blir en suksess.

– Da vil vi ekspandere til andre kjøpesenter med samme bildekonsept, understreker han.

Stjørdal Foto skal i tiden framover bestå av kamera- og fotoutstyr og administrering av Internett-butikken.

– Vi får en mye større utstilling i butikken når vi flytter ut bildeproduksjonen, sier Schjølberg.