Den ferdige hytta kunne tas i bruk 12. mars.

– Det ble kjempebra, sier en glad leder av turistforeninga, Nina Pettersen.

Hun forteller om stort besøk allerede første helga etter at hytta var ferdig.

F.v. Helge Gylland, Egil Kjølsø og Helge Storaa er blant dem som har lagt ned en stor dugnadsinnsats. Foto: Nina Pettersen

Selvbetjent

Skituren inn til hytta er på rundt seks kilometer, og hytta ligger i Selbu kommune i Skarvan og Roltdalen nasjonalpark.

Det er fine skiløyper nesten helt inn til hytta og den kan nåes ved å gå fra parkeringsplassen ved Vekta i Selbu, ved enden av Børdalsveien, forklarer hun.

Du må være medlem av turistforeninga for å hente ut nøkkel og ta deg inn. Men med den samme nøkkelen har du tilgang til mer enn 500 DNT-hytter rundt om i landet, opplyser Pettersen.

Prestøyhytta er selvbetjent, men klar til bruk med rikelig proviant, dyner puter, kopper og kar, ved og gass.

– Det er bygd på et tilbygg til hytta med nytt inngangsparti, to soverom, nytt tørkerom og hems. Gammelhytta er renovert og ombygd slik at det har blitt større stue, helt nytt kjøkken og nytt proviantrom. Det er 14 sengeplasser i hovedhytta og to i annekset. I tillegg er det hems med ekstra madrasser, forteller Pettersen.

God plass

– Kan det bli fullt i påska?

– Vanligvis er det ganske god plass på hyttene våre akkurat i påska. Det har vel sammenheng med at mange er på familietur og bruker egne hytter. Men jeg vil absolutt anbefale et besøk hit eller til noen av våre andre hytter i NTT.

Ikke medlem i turistforeninga? Det er en smal sak å ordne på nett. Instruks om hvordan en bruker turistforeningshytta, og hva en må ha med seg på tur i fjellheimen ligger på NTT sine sider, opplyser hun.

Helikopter i byggingen

Det er et ganske stort prosjekt som er gjennomført på Prestøyhytta. Pettersen forteller at foreninga har brukt profesjonell entreprenør, Selby Byggtre.

Arbeidet på hytta startet i slutten av august, da en dugnadsgjeng på seks personer dro inn for å rive sørveggen og rydde tomta for kratt og trær. Det ble fløyet inn minigraver og prefabrikkerte moduler med helikopter.

Dugnadsinnsats

– I tillegg har det vært stor dugnadsinnsats fra Skarven Turlag, forteller Pettersen.

Prestøyhytta er en av hyttene langs Norge på tvers- Sylaneekspedisjonen. Den er foreningens mest besøkte selvbetjenthytte.

Oppgraderingen var kjærkommen, sier Pettersen. I perioder hadde man opplevd at hytta ikke hadde nok sengeplasser til fjellvandrere. Tidens tann begynte å merkes, og hytta var ikke helt optimal i forhold til sikkerhet eller komfort.

20 sengeplasser

Nå ble det noe annet, med helt nytt tilbygg, ny inngang, nye soverom, tørkerom og hems. Kapasiteten har også økt fra 12 til 20 sengeplasser.

– Godt tørkerom er noe av det viktigste på hytter som dette. Nå er tørkeforholdene helt topp. Alt ligger til rette for trivelig opphold på hytta. Og kanskje påskeharen tar turen dit også, sier Nina Pettersen.

Hans Morten Kulseth i Selbu Byggtre og daglig leder Nina Pettersen i NTT konstaterer fornøyd at byggeprosjektet er vel i havn. Foto: NTT