Elin Benberg, leder i Fagforbundet i Meråker, syns ikke kommunestyret har noen grunn til å være hårsåre og reagere på et brev som Fagforbundet har sendt til formannskap og kommunestyre.

På sitt siste møte gikk et enstemmig kommunestyre nemlig til det uvanlige skritt å vedta en protokolltilførsel der man uttrykker kritikk til Fagforbundets beskrivelse av politisk nivå i Meråker kommune.

«Varemerke»

I brevet, som handler om framtidig organisering av kommunale funksjoner som lønn, regnskap og skatteinnkreving, skriver styret i Fagforbundet blant annet dette:

«Slik Fagforbundet har forstått, er det formannskapet som har bedt om ny utredning. Det må være dette som kalles omkamp, og som er det sittende kommunestyre sitt varemerke», heter det blant annet i brevet.

«Kjenner ikke saken»

– Jeg reagerer på Fagforbundets beskrivelse og oppfatning av politisk nivå i Meråker. Jeg tror ikke de kjenner saken godt nok når de skriver som de gjør, sier Håvard Nicolausson (Bygdelista).

Det var han som på vegne av formannskapet satte fram forslaget om protokolltilførsel der kommunestyret er kritisk til beskrivelsen av politisk nivå, og der de mener at Fagforbundet kommer med beskrivelser som ikke har med saken å gjøre.

Lønn og skatt

Saken handler altså om kommunale oppgaver som føring av lønn, skatteoppkreving og kommuneregnskap. Skal Meråker kommune fortsatt gjøre denne jobben selv, eller sette den bort til et sentralt kontor i Værnesregionen?

Kommunestyret vedtok så sent som for et år siden at Meråker skal gjør denne jobben selv. Nå reagerer Fagforbundet på at saken kommer opp på nytt og karakteriserer dette som omkamp.

Styret

Det er Elin Benberg som har skrevet brevet. Hun understreker at det ikke er noe soloutspill. Det er styret i Fagforbundet som står bak brevet.

– Jeg skjønner at noen kanskje er ute etter skinnet mitt. Men vi er sju i styret som har gått god for innholdet i brevet, mens to ga uttrykk for at de ikke er enige. Da følger vi vanlige demokratiske regler om at flertallet bestemmer, sier Elin Benberg til Bladet.

Nådde fram

Selv om politikerne ikke likte formuleringene i brevet fra fagforeningen, nådde den fram. Kommunestyret bestemte nemlig at Meråker fortsatt skal ha hånd om jobben med lønn, skatteinnkreving og kommuneregnskap, og ikke overlate det til Værnesregionen.

- Joda, jeg fikk med meg det. Resultatet ble bra, sier Elin Benberg.