For eksempel har Kulturkafeen hver torsdag formiddag for lengst vokst seg ut av «Den gamle skolen» og nå ser historielaget seg om etter et større møtelokale for disse møtene. Tilbudet er blitt en suksess som ser ut til å fortsette også i 2018.

Jobber med bøker

Laget har to forskjellige bokverk under arbeid. Den ene handler om «Staden» på sørsida, med jernbanestasjon, meieri. postkontor og samvirkelag som var sentrum i Hegra før E14 ble anlagt.

Og den andre er en billedbok der samtlige konfirmanter i gamle Hegra kommune har fått plass. Etter 1915 de fleste også med bilde. Bøkene skal trykkes i henholdsvis 800 og 1200 eksemplar.

Laget har også kommet med et forslag til freding av gravsteder ved de tre kirkene i Hegra. Forslaget er oversendt Stjørdal Kirkelige Fellesråd, Og historielaget har også levert sin innstilling til Stjørdal kommune angående nye veinavn i Hegra.

Holdes i gang av dugnad

Mye av virksomheten i laget er i form av god gammeldags dugnad. Både i Kirkestallen og på gammelskolen. Det er arrangert bussturer og friluftsgudstjeneste, billedkvelder, bibelutstilling, og utgivelse av årbok og bygdekalender.

- Framtida?

Gammelformannen Gunbjørn Beitland mener at med litt hell vil de som er unge i dag fortsette med arbeidet i historielaget i framtida.

- Men jeg er litt tvilende!