– Jeg har forstått det slik at det denne gang blir to nominasjonsmøter. Har allerede uttrykt at jeg gjerne stiller på topplassen om partiet ønsker det. Det er en stor og svært interessant oppgave vi her snakker om. Jeg er forberedt, sier Jan Inge Kaspersen.

– Ann Inger Leirtrø nevnes som aktuell på varaordførerplass?

– Vanskelig å kommentere det. Hun er uansett en svært dyktig politiker, sier Kaspersen og vi forstår han svært gjerne ser henne helt i toppen av lista.

På plass i juni

– Dette har jeg ingen kommentar til. Det eneste jeg kan si, er at vi denne gang skal ha to nominasjonsmøter, ett i juni og det siste før årsskiftet. I det første møtet vil vi ha på plass ordførerkandidaten og varaordførerkandidaten, sier Jorunn Tyholt, leder i nominasjonskomiteen i Arbeiderpartiet i Stjørdal.

Ny modell

Også foran kommunevalget i 2015 hadde Arbeiderpartiet pekt ut de to toppkandidatene før selve nominasjonsmøtet. Forskjellen den gang og foran kommende valg, var at disse to kandidatene, Joar Håve og Toril Sandvik, ble silt ut i et representantskapsmøte foran selve nominasjonsmøte.

Foran kommunevalget i 2019 skal Arbeiderpartiet i Stjørdal i nominasjonsmøtet i juni i år bestemme seg for partiets ordførerkandidat og varaordførerkandidat. Resten av lista er klar etter det andre nominasjonsmøtet utpå senhøsten i år.

Nye på topp

Partilederen i Stjørdal Arbeiderparti, Erling Weydahl, finner det riktig å peke ut de to toppkandidatene allerede i juni.

– Da er det beste at vi gjør det allerede i sommer, i juni. Det er bra for også velgerne å ha tidlige signaler om dette, og ikke minst for de to som skal på toppen, sier partilederen.

– Men hvem vil du ha?

– Det er noe tidlig å endelig konkludere for meg. Her blir det spørsmål om vi skal prøve nok en gang med de to som sto øverst sist og ikke nådde fram slik partiet ønsket, eller om vi skal ha nye på toppen. Registrerer at Jan Inge Kaspersen ønsker seg topplassen, og jeg må si jeg ser det som et godt valg for partiet. Samtidig må jeg presisere, det er nominasjonsmøtet som bestemmer dette tilslutt, sier partilederen.

– Kaspersen nevner Ann Inger Leirtrø som en god kandidat til varaordførerplassen, og nevner i den sammenhengen Leirtrø sitt brede engasjement, ikke minst i idretten som et absolutt pluss?

– Ingen tvil, Leirtrø vil være et godt valg til 2.plassen på lista. Så må jeg minne om, at dette spikrer vi først på nominasjonsmøtet i juni, sier Erling Weidahl.