De fleste isfiskerne var hytteeiere som har hyttene sin rundt Vigdvatna , men en god del av de førti som fisket hadde kommet innover fra bygda.

Siv Karin tok den første

Det var mange som etter hvert hadde napp., men det var først da Siv Karin Lilleflor rykket opp snøret at det kom fisk opp på isen. En 25 cm lang fin ørret var resultatet. Fisken ble beundret av fiskerne omkring og ikke minst av svigerfar Grim Fornes som selv regner seg som veteran i isfiskesammenheng.

Arrangøren tok den største

Det ble arrangøren sjøl som ubeskjedendent nok stakk av med vandrepokalen i isfiskekonkurransen på Vigdvatna i Forradal.

Knut Fossbakk er leder i «Vigdevannet hytteeierforening,» men arrangementet var ikke mere krevende enn at han selv også kunne bore sine egne hull, lade kroken med meitemark, få den under isen og sette seg til å vente, og vente. Og for Knut Fossbakk sin del ble det fisk. En ørret på 148 gr. Dermed ble han utrop til dagens fisker og fikk ta i mot en vandrepokal som har skiftet eier en tretten /fjorten ganger siden den ble lansert i 2005.

Sosialt

I tillegg til vandrepokalen er det to pokaler for de som lander mest fisk i dame- og herreklassen. De var det Marit og Torbjørn Aadal som fikk.

Fiske på Vigdvatna er noe mer enn bare isfiske. I gapahuken på land kunne fiskerne få forsyne seg med grillmat og ikke minst slappe av med kaffe og nystekte vafler.  Der verserte det mange gode fiskehistoriene fra tidligere konkurranser. Og det ble ymtet om at vekta på fisken som er tatt før om åra, øker fra år til år.