Politiet fikk melding klokka 18.20 søndag kveld om brann i en søppeldunk i E-bygget på Ole Vig videregående skole i Stjørdal. Både brannvesenet og politiet rykket ut.

– Det var påsatt brann på tre forskjellige steder i bygget. Sluker, vasker og toalett var tettet igjen med papir, og flere kraner og dusjer var satt på, sier konstituert lensmann i Værnesregionen, Arne Henrik Ulvin.

E-bygget er et gammelt undervisningsbygg som i dag brukes som brakkerigg.

Saken fortsetter under bildet.

Brannvesenet og politiet rykket ut til Ole Vig videregående skole søndag kveld. Foto: Bladet-tipser

– Håpløst

Rektor ved Ole Vig videregående skole, Odd-Inge Strandheim, forstår ikke hva som ligger bak slike handlinger.

– Jeg blir bare oppgitt. Det er så unødvendig. Veldig kjedelig for oss, sier han til Bladet.

Gjerningspersonen(e) tok seg inn gjennom en port. Glasset var knust og låsen var vridd om. Utover røykskader var det ikke snakk om store brannskader. Men:

– Det var store mengder vann i 2. etasje som rant ned i 1. etasje. Brannvesenet brukte store deler av kvelden til opprydding, sier lensmann Ulvin.

Rektor Strandheim opplyser at bygget uansett skal rives.

– Det må vi se å få gjort ganske fort. Det er ikke mye inventar av verdi som er ødelagt, sier rektoren.

Én ting er at bygget skal rives, men Odd-Inge Strandheim tenker også på at flere bygninger i nærheten kunne tatt fyr hvis brannen hadde utviklet seg.

– Det kunne fått store og fatale konsekvenser. Det er jo helt håpløst. Jeg håper virkelig at politiet finner ut hvem som har gjort det, og får forklart dem at de ikke kan holde på slik. Dette kunne endt mye verre, sier Strandheim.

Saken fortsetter under bildet.

Driftsleder Jostein Opheim (t.v.) og rektor Odd-Inge Strandheim er oppgitt etter brannen i E-bygget. Foto: Lars Sørnes

Etterlyser tips og opplysninger

Så langt har ikke politiet noen mistenkte i saken. Ordensmakten er svært interessert i tips og opplysninger som kan knytte personer til hendelsen.

– Hvis noen har sett noe mistenkelig i området i tiden før klokka 18.20 søndag kveld, så må de ta kontakt med politiet. Det er et område som mange ferdes. Vi er ute etter bevegelser, om noen har oppført seg på en spesiell måte i og rundt Ole Vig i det aktuelle tidsrommet, sier Arne Henrik Ulvin.

Han er ikke i tvil om at brannen er påsatt.

– Vi er helt sikre på at det var tre forsøk på brannstiftelse, i tillegg til at vannskadene ble gjort med viten og vilje, understreker Ulvin.

Bjørn Rønning, brannsjef i Stjørdal, forteller at hans mannskaper raskt fikk kontroll på brannen, og at spredningsfaren raskt ble avverget.

– Det ble røykspredning i hele bygget, og det var gjort omfattende hærverk som førte til at det var mye vann i begge etasjene, sier Rønning.

Smitteeffekt

Han er bekymret for smitteeffekten etter søndagens brannstiftelse.

– Først og fremst er jeg bekymret over at det finnes folk som tenner på ting. Det er svært alvorlig. Og det er klart at det kan ha en smitteeffekt. Det er ikke noe særlig å gå inn i ei høytid med risiko for at noen går rundt og bevisst setter fyr på bygninger. I og med at det er ferie og det ikke er like mye folk til stede i ulike bygg, så er det større sjanse for at en brann kan utvikle seg, sier Bjørn Rønning.