I år er situasjonen en helt annen. Nå spenner de på seg skiene like utenfor campingvognen på Stugudal Camping, og sønnene Oliver (5) og Leander på snart to kan leke med spark, kjelke og akebrett bare et stavtak fra ferieparadiset på hjul.

- Egentlig er dette et prøveår for oss. Vi har aldri tidligere prøvd vintercamping, men erfaringene er svært gode. Vi kommer tilbake til høsten igjen, sier Randi Morken Skrefsrud (28) og Dag Rune Skrefsrud (51).

Jobbet tidligere

Familiefaren jobbet tidligere som driftansvarlig i et alpinanlegg i Hafjell, og der arbeidet også hun som senere skulle bli ektefelle.

- For oss er påsken forbundet med hardt arbeid og mye folk. Faktisk er dette første gang vi feirer påsken sammen på ti år, sier ekteparet Skrefsrud.

Ekstra heldige har de vært i år.

- Jeg jobber turnus som vernepleier i Trondheim og må påregne å jobbe i høytider, men det er godt å kunne koble helt av i år. Det har vært en helt fantastisk påske, og det er så vakkert her, sier Randi Morken Skrefsrud, som sammen med familien flyttet til Lånke for 2,5 år siden.

20 meter fra campingvognen ligger akebakken, noe som Oliver (midten) synes er stas. Lillebror Leander sov en velfortjent middagslur da Bladet besøkte Dag Rune og Randi Morken Skrefsrud. Foto: Frank Skaufel

Gikk Stugudalen Rundt

Selv om påskehøytiden er et virkemiddel for å koble av, gjelder det å holde seg i aktivitet.

- Sammen med min far gikk jeg det 22 kilometer lange Stugudalen Rundt på Skjærtorsdag, sier Morken Skrefsrud, som var én av nærmere tusen deltagere på turlangrennet.

Mannen Dag Rune ble skadet i armene i sitt arbeid som driftssjef i Hafjell, og blir fra første april erklært uføretrygdet etter å ha gjennomgått flere operasjoner uten alt for gode resultater.

- Derfor kan jeg ikke gå så mye på ski, men med noenlunde flate løyper kan jeg være med som påsketurist noen kilometer.

Oliver Skrefsrud har fått laget en seg en sinnrik innretning hvor både sparking og brøyting kan kombineres. Foto: Frank Skaufel

Plass til syv

En campingvogn på seks meter og drøye to meters bredde gir ikke all verdens utromme, men for lånkbyggen passer den helt perfekt.

- Det er faktisk syv sengeplasser i vogna, og den er godt isolert. Dessuten er vi plassert like ved sanitærbygget, og det er viktig for oss, sier ekteparet Skrefsrud.