Prosjektet med innsamling av glassavfall i egen dunk er gjennomført i et avgrenset område i Stjørdal.

– Om få dager starter en nyansatt prosjektleder her ved administrasjonen for Innherred Renovasjon på Verdal, som skal lede arbeidet for hvordan innsamlingen av glass og metall skal organiseres, sier Bjørn Heggelund, seniorrådgiver ved Innherred Renovasjon.

Positive erfaringer

Prøveprosjektet har gitt positive resultater. Det startes derfor permanent med innhenting av glass og metall slik det er gjort i prøveprosjektet.

Det er abonnentene i Stjørdal kommune som vil være de første i Innherred Renovasjon som får en permanent innsamling av glass og metall, forteller Heggelund.

Flest dunker

Det er området Kvislabakken i Stjørdal hvor prøveprosjektet for innsamlinga av glass og avfall er gjennomført. Abonnentene innenfor prøveprosjektområdet fortsetter med sortering av glasss og metall i egen dunk inntil og etter at alle abonnentene i Stjørdal er innlemmet i den nye ordninga.

– Når har alle husstander i Stjørdal en fjerde dunk, den med oransje lokk?

– Det er det for tidlig å si noe om. Nå setter den nyansatte hos oss i gang med å innlemme alle abonnentene i Stjørdal i ordninga med innsamling av glass og metall. Hvor lang tid dette tar er vanskelig å spå.

Jobber med organiseringen

Det er en jobb å gjøre også etter at «kartet» er tegnet over hvordan dette skal organiseres, forklarer Heggelund.

- De fleste av husstandene i Stjørdal vil få sin egen dunk. Men vi har også de i borettslag som har felles anlegg, og de vil også få tilbudt ordning for dette. Vi får avvente noe med mer bestemt informasjon om ordninga, både med hensyn til oppstart og organisering, men det er bestemt at vi starter innsamling av glass og metall for alle abonnentene i Stjørdal. Her kommer en fjerde dunk, en dunk med oransje lokk, sier han.

Skur må bygges ut

– Flere av dine abonnenter har bygd flotte hus eller skur for sine tre dunker, uten rom for den fjerde. Har du noen omtanke for disse som nå må bygge ut?

– Ting endrer seg, jeg tror nok også dette lar seg gjøre. Det er stadig snakk om utvikling, gjenvinning, hindre forsøpling, modernisering, så dette er jeg sikker på lar seg løse, sier Heggelund.

Bjørn Heggelund hos Innherred Renovasjon sier at Stjørdal blir den første kommunen med innsamling av glass og metall i oransje dunk ute hos husstandene. Foto: Privat Foto: Foto: Privat