Knallsuksess for pop up-kafé

Over 200 har vært innom hver dag for å spise brød og drikke god kaffe til diverse program i den kortvarige pop-upkafeen.

Rakel Aune med Gressethgrenda familiebarnehage innom for å smake noe godt. Foran fra venstre Synnøve Lindgaard, Celia Gresseth, Ane Børseth og Olivia Buland.  Foto: Begge foto: Line Mette Finnøy

Nyheter

– Vi var veldig heldige med å få låne dette lokalet av Forrbo, for det skal rives snart. Vi syntes det var kult å gripe sjansen og gjøre noe i dette sjarmerende lokalet i Ole Vigs gate. Og interessen har vært enorm. Det er tydelig at dette var et konsept som slo godt an i Stjørdal, sier Kristian Helgesen.

Renate Aune og Kristian Helgesen fra Langøra Kaffebrenneri sammen med Solvår Reinsberg fra Eidum gårdsbakeri har vært ekstra heldige med været.

Knallsol

– Det har vært knallsol, og det virker som at folk har kost seg masse. Hver dag har vi satt sammen et variert program for å trekke ulike folk. Og så har har vi hatt en variert lunsjmeny hele uka sammen med masse god, ferskbrent kaffe fra ulike land. I går hadde vi lunsj fra Lunsjkollektivet, lammelår og gresk salat. Lunsjkollektivet er konseptet til Maria Mørseth fra Stjørdal som distribuerer lunsjbokser til bedrifter i Trondheim, forteller Helgesen videre.

Perfekt! God kaffe, god mat og nydelig vær, sier (foran f.v.) Marthe Balstad og Wenche Tronseth , Jorun Albertsen og May Britt Eiken.  Foto: Line Mette Finnøy

 

Fredag hadde kafeen besøk av Geir Aspenes fra Stjørdal kommune og Jon Uthus fra Stjørdal Næringsforum, som presenterte forslaget til sentrumsplan for Stjørdal.

Gründerlunsj

– Mange kom med ideer og synspunkter. Det var god stemning. Folk er helt tydelig engasjerte i temaet om hvordna Stjørdal skal se ut, sier Helgesen.

De har hatt kaffesmaking, presentasjon av teateret "Hvor har jeg vert i hele mitt liv", og det har vært gründerlunsj og flere andre innslag i pop-up kafeen som er kunstferdig dekorert av elever fra Ole Vig.

Lørdag er siste dag, og aller siste sjanse til å få med seg kaffebar og bakeri i Svingen.

– Vi håper så mange som mulig tar turen, sier arrangørene.

Lørdag kan de by på musikkinnslag fra Kornelius.

– Hva er bakgrunnen for at dere ville gjøre dette?

– Det var for å finne på noe morsomt i sentrum, og det slo jo an. Vi kommer helt sikker til å gøre noe lignende i et annet lokale hvis det dukker opp noe egnet. Vi har vanligvis brenneri og utsalg på Hjelseng gård, men det er artig å gjøre noe midt i byen der folk ferdes også, sier Helgesen.