I mange sammenhenger trekkes Stjørdal fram av lokalpolitikere og andre som annerledeskommunen, så hvorfor kan ikke Stjørdal også være det når det gjelder parkering og parkeringsavgift?

Det er ingen stor hemmelighet at vi i FrP har vært, og er motstander av skatter og avgifter, og vi vil ikke finne oss i at det nå skal innføres et parkeringsregime i Stjørdal som gjør at næringslivet mister det ene fortrinnet som Stjørdal har framfor andre byer – nemlig gratis parkering i 3 timer.

Signaler

Næringslivet har signalisert lenge at avgiftsbelagte parkeringsplasser ikke er ønskelig, og i Alf J. Vennatrø sitt innlegg i Bladet på tirsdag er det det ingen tvil om, hvis det overhodet har vært noen, at i stedet for å sikre kunder i sentrum, så drives de bort hvis parkeringsregimet blir gjennomført.

Vi har et forholdsvis levende sentrum i dag, «gata» får nye butikker som går svært bra, næringslivet satser, og dette skyldes ikke bare 3 timers gratis parkering, men det gir selvfølgelig et fortrinn når man skal handle!

Levende sentrum

Vi ønsker oss alle et levende sentrum, det er vel ingen som ikke gjør det? Da bør det legges til rette for både syklende, gående, og kjørende, vi tiltrekker oss kunder fra hele Midt-Trøndelag, og hvis vi nå skal ha parkeringsavgift etter 30 minutter, hva skjer?

Kundene drar andre steder, hvor de slipper parkeringsavgift, og kan gjøre ferdig handelen i ro og fred. – Uten stresset med parkeringsavgift.

Ut over sidelinja

Næringslivet i Stjørdal har en helt annen virkelighetsoppfatning av dette enn Stjørdal kommune, og det kan synes som om næringslivet er blitt spilt litt ut på sidelinja, selv om dette beskrives av kommunen som «for næringslivets beste». Er det det, når næringslivet i Stjørdal ikke ønsker parkeringsavgift?

Stjørdal FrP mener ikke at rådmannens løsning er den beste for verken næringslivet, Stjørdals innbyggere, eller andre handlende.

Nelly Anita Lian

Gruppeleder Stjørdal FrP