Gjenopptar tradisjon med hundeutstilling

Malvik Jeger- og Fiskerforening arrangerer hundeutstilling for stående fuglehunder 28. april.

Engelsksetteren Tarpans Tyri, ført av Grete Eriksen ble kåret til Malviks beste hund da Malvik Jeger- og Fiskerforening arrangerte hundeutstilling i 2014.  Foto: Arkiv/Edvind Leirvik

Nyheter
 

Det er fire år siden den siste hundeutstillingen ved klubbhuset på Øya, men nå ønsker hundefolket i foreningen å gjenoppta tradisjonen med en årlig hundeutstilling på våren.

Utstillingsdagen er lørdag april, men allerede onsdag 25. april er det mulig å få råd og tips om hvordan man skal vise frem hunden fra sin beste side.

Øver hundene

– Vi kommer til å ha en innføring i hvordan man får hunden til å springe ordentlig i ringen. Det vil også bli øvd på hvordan man får hunden til å stå fint og tåle at dommerne tar på hunden for se på tennene, sier Eli Brøseth i foreningen.

Hun forteller at på utstillingen har de Vigdis Nymark som dommer.

Påmeldingsfrist

– Fristen for påmelding har vi satt til 20. april og håper at mange kommer for å få vurdert hunden sin. Vi vet at den siste jaktprøven arrangeres samme helg, men håper at det kommer mange hunder likevel. Får vi tretti jakthunder på utstillingen, så er vi fornøyd, sier Brøseth som antar at det tar litt tid til å bygge opp utstillingen igjen.

– Utstillingen er åpen for alle som vil se og treffe mange fine hunder. Det vil bli servering og mye hundeprat, sier Eli Brøseth i Malvik Jeger- og Fiskerforening.