- Vi jobber ut ifra at det er noen som står bak. Mest sannsynlig er det snakk om en mindre gjeng med unge ungdommer, sier konstituert lensmann Arne Henrik Ulvin til adressa.no.

I et innlegg på Facebook går han ut med mistanken om at brannen i Monsberga i helgen kan være påsatt.

Publikums hjelp

Som kjent har det vært en rekke branntilløp i området. Politiet kan ikke være hundre prosent sikre på at brannene er påsatt, men de har mistanke om at det er tilfelle.

Nå ber politiet publikum om hjelp til å komme videre i etterforskningen.

Yngre ungdom

«Vi tror at gjerningsmennene er yngre ungdom, og vi ber om at alle er årvåkne, spesielt foreldre og øvrig ungdom», skriver politiet i Værnesregionen på sin Facebook-side.

Her ber politiet også om at personer som har opplysninger om brannen i Monsberga natt til lørdag, tar kontakt med politiet på tlf. 02800. Hvis noen har observert aktivitet i området før brannen, er politiet også interessert i å få vite dette.

Branntilløp

- Brannen der kan ikke ha oppstått av seg selv. Det er et område som ikke er så mye brukt på kveldstid og om natten, så vi har ikke mye informasjon å gå på. Vi ber derfor alle som måtte vite noe om å ta kontakt med politiet på våre ordinære numre, sier Ulvin til adressa.no.

Politiet setter brannen i Monsberga i sammenheng med to branntilløp ved Fosslia skole og Ole Vig videregående skole i tiden etter påske, alt innenfor en radius på mindre enn en kilometer.

Populært område

Gapahuken som ble ødelagt av brann natt til lørdag, var en gave fra Lions Club Stjørdal, og den ble satt opp i fjor vår.

Monsberga er et populært friområdet som er opparbeidet på dugnad. To av dem som hasr vært aller mest engasjert, Brith og John Eivind Schefte, syns det er tragisk at noe slikt kan skje.