Helt siden Hjørdis Thyholt etablerte Medbroen Gårdsbarnehage, har hun og de ansatte følt på at det har vært tungvint å kunne planlegge, gjennomføre og evaluere etter de rammeplanene som er vedtatt. Det ønsker Thyholt å gjøre noe med. Det er bakgrunnen for at de nå har startet et eget prosjekt med tanke på å skreddersy en digital bank med kursmoduler, aktiviteter og planleggingsverktøy.

–Det er veldig tydelige krav på hva barna skal lære i barnehagen, men uten det finnes et tydelig pensum. Så nå er vi i gang med å lage en ny digital plattform som skal kunne samle kursing, kunnskap og ideer. Målgruppen er i første omgang natur- og gårdsbarnehager i Norge, sier Hjørdis Kindem Thyholt.

Medbroen har i den anledning fått støtte fra både det regionale næringsfondet og Innovasjon Norge.

Vil ha nasjonal posisjon

Thyholt har et langsiktig mål om å bli den ledende gårdsbarnehagen i landet, og det er også en bakgrunn for at de nå har startet dette prosjektet.

–Vi skal være i front og være kunnskapsdrivende og en pilot for utvikling. Derfor kan jeg nesten ikke beskrive hvor glad jeg er for at Alexandra Levina er inne som den som driver prosjektet videre. Hun har bakgrunn for det meste av de trenger. Hun kan prosjektarbeid og har bakgrunn fra både økonomi, grafisk design og foto. Det er nettopp det vi trenger på nåværende tidspunkt.

Selv er hun glad for at hun har fått denne muligheten.

–Dette er spennende. Her skal vi bygge opp database for kursing, aktiviteter og planlegging for barnehager over hele landet. Vi er nødt til å gjøre det tilnærmet perfekt for å ble foretrukket aktør, og vi må gjøre det enkelt og lettfattelig. Vi er godt i gang, men er klar p å at dette er en jobb som vil ta flere år, sier Alexandra Levina.

Levina er i oppstartsfasen ansatt i Fosen Innovasjon, et selskap Medbroen og Hjørdis Kindem Thyholt samarbeider med. Målet er å kunne ansette Levina på fast basis i sitt eget selskap etter hvert.

Prosjektmedarbeider Alexandra Levina har jobbet dag og natt for å få første del av piloten ferdig til nettverkssamlingen for barnehager i Stavanger neste uke. Foto: Jon Håkon Slungård

Viser seg fram i Stavanger

Både Levina og de andre ansatte ved barnehagen har jobbet intenst med prosjektet de siste ukene. Årsaken er at barnehagen skal på en nettverkssamling for barnehager i Stavanger neste uke. Der håper de å kunne presentere planene for andre barnehager og samtidig gi de litt innblikk i hvordan databasen blir.

– Denne samlingen blir spennende for oss. Her skal vi prøve å knytte kontakter med barnehager som kan bli piloter for oss i en utprøvingsfase, sier Kindem Thyholt.

Jon Uthus i Stjørdal Næringsforum sier at det er nettopp slike prosjekt næringsfondet skal brukes til.

– Her er det noen med innovative ideer som kan skape arbeidsplasser i Stjørdal. Det jubler vi for. Her har Medbroen en mulighet til å sette Stjørdal på kartet.

Har en stor drøm

I første omgang er prosjektet lagt under Medbroen Drift. Men Thyholt har en plan om å etablere et eget selskap når prosjektet er er på beina.

– Målet er å få på plass et datterselskap innen 2020 med tre ansatte og vi har en drøm om 10 ansatte innen 2030, sier Thyholt.

– Når har dere et produkt som dere kan selge, og etter hvert tjene penger på?

– Det vil gå litt tid enda. Men vi håper at vi kan ha noe på plass rundt årskiftet, sier Levina, vel vitende om at det er mange problemer som skal forseres før produktet kan lanseres til alle.