Dette vises gjennom en ny plan fra rådmannen om området Storvika, og politikernes første møte med planen. Tverrpolitisk blir den godt mottatt. Områder for næring omreguleres til fordel for nye boliger og friluftsområder.

70 nye boliger

For bare få år siden kom det opp flere boligblokker i eplehagen til Avelsgård, på nordsida av adkomsten til Storvika.

Området rett sør for blokkene, et grønt næringsareal mellom vegen til Storvika og vegen ut mot «gasskula» og Moloen, vil nå rådmann og lokalpolitikerne omregulere til boligformål. Totalt snakkes det om rundt 70 boenheter i denne sørvendte hellinga med god sjøutsikt.

– Dette applauderer vi, sier senterpartiets Rolf Charles Berg.

Han mener det nå gjøres en god opprydding i dette sjønære området. Et utfartsområde med store og gode kvaliteter.

– Arealet som vi vil ha boenheter på, er i dag regulert som næringsareal. Det er ingen tvil om at området er langt mer attraktivt som boareal, sier Berg.

Også et stort areal på området Sutterøberget har så langt vært regulert som næringsareal, men rådmannen la nå fram saken med forslag om å endre denne regulering til område for grønn struktur. Politikerne applauderer enstemmig rådmannens arbeide med denne saken.

Ny adkomst til badestranda

Arealsjefen i kommunen, Geir Aspenes, sendte også denne saken fra seg med forslag om å endre adkomsten til Storvika.

– Vi ønsker å legge til rette for biltrafikk til Storvika via Sutterøy, og stenge for biltrafikk helt ned til Storvika, uttalte Aspenes til Bladet tidligere i denne uke, og lokalpolitikerne liker også denne endringa.

Innenfor det Storvika- og Sutterø-området rådmann og politikere nå har sett på ligger det også noen få hytter. Disse er ikke regulert inn i eksisterende planer, og verken rådmann eller politikere legger disse hyttene inn i ny plan. Ei heller settes det av arealer innenfor området for ny hyttebygging.