Solid lavtrykk venter i Norskehavet

Nyt finværet - snart er det over

Det blir gode muligheter til å teste grillen fram til torsdag. Så blir det slutt på godværet.

Mange koste seg i det fine været i Storvika i helga. Nå er det bare å finne fram regnklærne.   Foto: Linn K. Yttervik

Nyheter

- Det kan komme litt regn onsdag, men det er ikke snakk om mengder. Temperaturene holder seg til og med torsdag. Så kommer det store væromslaget.

Det sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Geir Ottar Fargerlid til Bladet.

Koste seg på stranda

I helga var været nesten for godt til å være sant. I Storvika var det flere modige barn som kastet klærne og tok årets første bad. Andre nøyde seg med å teste grillen og nyte sola i idylliske omgivelser.

Nå er det noen få dager igjen å nyte smaken av tidlig sommer i Stjørdal, Malvik og Meråker. For mot helga kommer regnet.

- Det skal legge seg et solid lavtrykk ute i Norskehavet og det vil sende veldig fuktig luft inn mot Trøndelag og Midt-Norge, sier Fagerlid.

- Det er nok et værmessig regnskap som skal gjøres opp. Nå er det payback-time for det fine været som har vært. Vi får håpe regnet gir seg før sommeren begynner, sier Fagerlig spøkefullt.

Beskjedne temperaturer

Mange har nok rotet fram tynnere plagg etter en finværshelg av de sjeldne. Men det er ingen grunn til å pakke bort luer og hansker.

- Vi får lavere temperaturer og kjøligere luft fra helga og utover neste uke. Det blir mer beskjedne temperaturer enn det vi har i dag. Makstemperaturen på dagtid vil ligge på rundt 10 grader og om natten vil den ligge mellom 0 og 5 grader, sier Fagerlid.

Temperaturene for tirsdag ser fortsatt veldig bra ut, så nå er det bare å nyte siste rest for denne gang, mener meterologen.

- Temperaturen onsdag og torsdag er ikke så aller verst. Men fredag og lørdag kommer det et helt annet vær med pålandsvind, nedbør og lavere temperatur, oppsummerer han.