Stjørdalingen må sone 60 dager i fengsel etter at han slo en annen kar i ansiktet slik at nesen brakk på to steder.

Det er stort skadepotensial når en person blir slått i ansiktet, bemerket tingretten.

Dommen ble derfor ubetinget fengsel i 60 dager. I tillegg ble stjørdalingen dømt til å betale erstatning med 1.325 kroner til fornærmede.

Stjørdalingen som er midt i tjueåra, møtte i tingretten forleden siktet for voldsbruk. Han vedgikk at han hadde slått, og erkjente straffskyld.

Brakk to steder

Episoden skjedde på et arrangement i et grendehus i en bygd i Stjørdal i november i fjor høst. Tiltalte hadde slått fornærmede i ansiktet slik at nesen brakk på to steder. Fornærmede ble også påført hevelser og blåmerker rundt et øye. Han måtte til behandling hos lege og spesialist etter skadene.

I retten forklarte tiltalte at han reagerte da fornærmede troppet opp på festen. Det skyldes en langvarig konflikt mellom de to. Retten konstaterer likevel at voldsbruken skjedde uprovosert. Begge to hadde drukket før de ankom festen.

Voldsdømt tidligere

Under straffeutmålingen peker tingretten på at den tiltalte stjørdalingen er straffedømt flere ganger tidligere for voldshandlinger. Volden tiltalte er dømt for tidligere, har blant annet omfattet skalling og spark mot hode.

Retten innrømmer likevel stjørdalingen litt strafferabatt fordi han har tilstått og bidratt til å gjøre både politietterforskningen og behandlingen i retten enklere.

Dommen på fengsel i 60 dager var i tråd med påstanden fra påtalemyndigheten. Domfelte vedtok dommen på stedet da den ble lest opp for ham på slutten av rettsmøtet.