Tanken kommer fra Bjørn Nagel Høgmo, eier og daglig leder for bedriften Verform i Gudå.

- Et slikt opplegg kan bidra til å skape nettverk på tvers av bransjer, og det er lettere å finne gode løsninger sammen med andre. Jeg tror et slikt opplegg vil være gull verd, sier Bjørn Nagel Høgmo til Bladet.

Egne tema

Han ser for seg et opplegg der man samles for eksempel fire ganger i året, med paneldebatt og gruppediskusjoner rundt et tema med innledning av en innleid fagperson, en bedriftsleder eller en kommunal leder med kunnskap og erfaring i det temaet man vil belyse. Samtidig mener han det er viktig å ha tid til å mingle, til å bli kjent og snakke sammen, gjerne over en vaffel og en kopp kaffe.

- Det er mange tilbud om seminar og møter. Et slikt forum, som legger beslag på noen få timer fire ganger i året, ville ihvertfall jeg prioritere, selv om hverdagen er aldri så travel, sier han.

Nettverk

Det er flere årsaker til at Bjørn Nagel Høgmo kaster fram denne tanken. Mange har et nettverk fra før innenfor sine respektive fagområder. Men et slikt forum vil gjøre det mulig å skape seg et nettverk på tvers av bransjer.

Det kan også være et forum der nyetablerere kan møte folk med erfaring, der de får høre mer om hvilke utfordringer som venter, om muligheter, og om hvordan de etablerte jobber.

- Dette kan være et forum der man samler flest mulig ledere, og der man har muligheten til å diskutere over en vaffel og en kopp kaffe. Men om det er gjennomførbart, vet jeg ikke, sier Bjørn Nagel Høgmo.

Løfte blikket

Bedriftslederen i Gudå ser fram til en ny giv i næringsarbeidet i Meråker når det nå blir åpnet for et samarbeid med Stjørdal Næringsforum. Han er opptatt av å løfte blikket ut over den helt lokale horisonten. Det handler om å se ut over egne grenser, det handler om å tenke regionalt.

Dette er tanker fra hans side når Meråker kommune og Stjørdal Næringsforum inviterer aktørene i næringslivet i Meråker til dialogmøte på Kafé Sentrum i Meråker torsdag 26. april.

Tenker region

Høgmo har aldri lagt skjul på at han mener næringsarsbeidet i Meråker må foregå i tett samarbeid med Værnesregionens «storebror», Stjørdal kommune, og Stjørdal næringsforum.

Det er de kommunene som klarer å ivareta sine egne, lokale interesser og samtidig bidra til å fremme hele Trøndelag, blir framtidens vinnere, både når det gjelder å tiltrekke seg unge folk, men også når det handler om å utvikle innovative og spennende arbeidsplasser, skriver han i en e-post til de to instansene som inviterer til dialogmøtet for næringsaktørene i Meråker, Meråker kommune og Stjørdal Næringsforum.